Αβέρωφ: Στόχος μας σταδιακά να έχουμε το ολοήμερο σχολείο

Επισκέφθηκε το νηπιαγωγείο Αγλαντζιάς Ε’

Στόχος του δικού μας προγράμματος είναι σταδιακά να έχουμε και το ολοήμερο σχολείο, ούτως ώστε όταν τα παιδιά μας σχολάνε από το σχολείο να είναι προετοιμασμένα για την επόμενη μέρα και να έχουν χρόνο ελεύθερο να το περνούν ευχάριστα με τις οικογένειες και τα δικά τους πρόσωπα, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Αβέρωφ Νεοφύτου. 

Ο κ. Νεοφύτου μιλούσε κατά τη διάρκεια επίσκεψής του την Τρίτη στο Νηπιαγωγείο Αγλαντζιάς Ε’.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της επίσκεψης, κατά τη διάρκεια της οποίας ξεναγήθηκε στους χώρους του Νηπιαγωγείου, συνομίλησε με παιδιά, τα οποία του τραγούδησαν και του χάρισαν μια ζωγραφιά, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι «σχεδιάζουμε το σύγχρονο σχολείο που εξυπηρετεί τις ανάγκες των παιδιών μας, με αξιοπρεπείς εκπαιδευτικούς αλλά και ευτυχισμένους γονείς».

Όπως ανέφερε, η Κυβέρνηση μέσα από τρία συγκεκριμένα προγράμματα, ανοίγει το δρόμο για το σύγχρονο σχολείο.

«Πρώτον εφάπαξ ποσό δίδει σε 34 χιλιάδες οικογένειες, ύψους 3,3 εκατομμυρίων, το δεύτερο και πολύ πιο σημαντικό είναι 27 εκατομμύρια σύνολο θα δοθούν για να καλύψουν το 80% του κόστους είτε νηπιαγωγείων είτε βρεφονηπιακών σταθμών σε χιλιάδες δικαιούχες οικογένειες, αλλά και τρίτον η επέκταση της δημόσιας προδημοτικής εκπαίδευσης», πρόσθεσε.

1

Ο κ. Νεοφύτου είπε, επιπρόσθετα, πως «στόχος του δικού μας προγράμματος είναι σταδιακά να έχουμε και το ολοήμερο σχολείο, ούτως ώστε όταν τα παιδιά μας σχολάνε από το σχολείο να είναι προετοιμασμένα για την επόμενη μέρα και να έχουν χρόνο ελεύθερο να το περνούν ευχάριστα με τις οικογένειες και τα δικά τους πρόσωπα».

1

«Μπορούμε όμως όλα αυτά και με την Κυβέρνηση μας αλλά και το πρόγραμμα για το Αύριο να τα πετυχαίνουμε, επειδή μπορέσαμε και μπορούμε να διασφαλίσουμε δυνατή οικονομία, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορείς να έχεις σωστή εκπαιδευτική πολιτική και σωστή κοινωνική πολιτική», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ