Αυτή είναι η διαφορά στην αξιολόγηση των μαθητών που προτείνει η Υπ. Παιδείας

Την ικανοποίησή τους εκφράζουν εκπαιδευτικοί και γονείς για την πρόταση της Υπουργού Παιδείας για δύο τετράμηνα με μια τελική εξέταση.

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα ο Πρόεδρος ΟΕΛΜΕΚ Κώστας Χατζησάββας αναφέρει ότι η κατάργηση της ενδιάμεσης κεντρικής εξέτασης και η διεξαγωγή μια τελικής εξέτασης θα γίνεται με μια συντρέχουσα αξιολόγηση, που περιλαμβάνει περιορισμένο αριθμό διαγωνισμάτων, τη συμμετοχή στην τάξη, την κατ ‘ οίκον εργασία και διάφορα πρότζεκτ, άρα θα προσμετρούν διάφοροι παράγοντες για την αξιολόγηση.

Σχολίασε ότι με την κατάργηση της ενδιάμεσης εξέτασης, κερδίζεται ο Ιανουάριος, κάτι για το οποίο παραπονέθηκαν πολλοί μαθητές και γονείς καθώς έχαναν τις γιορτές για να προετοιμαστούν για τις εξετάσεις.

Στο μεταξύ μειώνεται η ύλη για το Γυμνάσιο, κάτι το οποίο θα συζητηθεί μετέπειτα.

Η πρόταση της Υπουργού οδηγείται ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου και μετά στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος Ομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης Λοΐζος Κωνσταντίνου είπε πως είναι στη σωστή κατεύθυνση και στη βάση όσων έχουν και οι ίδιοι εισηγηθεί, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα ψηφιστεί και μέχρι τον Ιούνιο να γίνει νόμος ώστε να εφαρμοσθεί με τη νέα σχολική χρονιά.

πηγή: alphanews.live