Αυξάνονται οι κάμερες στους δρόμους… (ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΣ 24h)

Με την εφαρμογή των καμερών τα συνολικά ημερήσια πρόστιμα τις πρώτες μέρες ήταν περίπου 1200 – 1300 ενώ πλέον έχουν μειωθεί σε 450 πρόστιμα την ημέρα, τόσο από τις κινητές όσο και από τις σταθερές κάμερες.

Νέες κάμερες σε Λευκωσία και Λεμεσό

Ο βοηθός αστυνομικός διευθυντής Λευκωσίας δήλωσε «αναμένεται να αυξηθούν πολύ σύντομα από 4 κινητές σε 20, οπότε ανά πάσα στιγμή ο οποιοσδήποτε μπορεί να εντοπισθεί και να καταγραφεί η παραβίαση του. Για αυτό στόχος των πολιτών είναι να τηρούν τα όρια ταχύτητας παρά το που υπάρχουν κάμερες».

Όσον αφοράν στις σταθερές κάμερες που τοποθετούνται στη φάση αυτή στην οποία βρισκόμαστε είναι έξι, από τις οποίες οι τέσσερις βρίσκονται στη Λευκωσία και οι δύο στη Λεμεσό.

Τα νέα σημεία που έχουν τοποθετηθεί οι κάμερες οι οποίες άρχισαν ήδη δοκιμές αλλά βρίσκονται σε πιλοτικό στάδιο είναι:

ΛΕΥΚΩΣΙΑ

• Στη διασταύρωση Λεωφόρο Στροβόλου με οδό Μαχαιρά * (Άρχισε δοκιμαστικά η εταιρεία)• Στη διασταύρωση Γρίβα Διγενή με Λεωφόρο Προδρόμου* (Άρχισε δοκιμαστικά η εταιρεία)• Στη διασταύρωση Λεωφόρου Λεμεσού με οδό Αρμενίας* (Άρχισαν δοκιμαστικά η εταιρεία)• Στη διασταύρωση Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου με Λεωφόρο Διγενή Ακρίτα (αναμένεται η τοποθέτηση της κάμερας)

ΛΕΜΕΣΟΣ 

• Στη διασταύρωση Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ με Αρχιεπισκόπου Λεόντιου Α’• Στη διασταύρωση Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ με Λεωφόρο Αγίας Ζώνης

Σχετικά με το πότε θα αρχίσουν να γράφουν ανέφερε ότι «θα δοθεί πράσινο φως από την αναθέτουσα αρχή από την ηλεκτρομηχανολογική υπηρεσία αφού διαπιστωθεί ότι όλα τα κριτήρια λειτουργούν σωστά. Αναμένεται να λειτουργήσουν μέχρι το τέλος του χρόνου αρχές του νέου χρόνου όπου λήγει η επόμενη φάση. Αν θέλει η εταιρεία να είναι μέσα στα πλαίσια θα πρέπει μέχρις τις αρχές του επόμενου χρόνου να τις τοποθετήσει».

Σε ερώτημα αν οι κάμερες βοήθησαν στη μείωση των ατυχημάτων ο Βοηθός Διευθυντής κύριος Χάρης Ευριπίδου απάντησε πως «αν λάβουμε υπόψη το σημείο που έχει τοποθετηθεί στη διασταύρωση είναι ελάχιστα αν όχι και μηδενικά με εξαιρέσεις κάποια μικρό ατυχήματα».