Διευθυντής Bild: Έξοδο Ελλάδας από το Ευρώ

“Δεν ευθύνεται ο αγγελιοφόρος για τις κακές ειδήσεις”, δηλώνει με συνέντευξή του στην “Καθημερινή”, ο Κάι Ντίκμαν, διευθυντής της Bild, ο οποίος βρέθηκε για λίγες ώρες στη Λέρο.

Ο Κάι Ντίκμαν, ο διευθυντής της εφημερίδας με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία σε ολόκληρη την Ευρώπη με πωλήσεις 3 εκ. φύλλα και 12 εκ. αναγνώστες ημερησίως δηλώνει χωρίς δεύτερες σκέψεις ότι δεν έχει καμία ενοχή από τον τρόπο με τον οποίο η εφημερίδα του κάλυψε την ελληνική κρίση χρέους.

“Γράφουμε απλώς την πικρή αλήθεια. Όπως τη λέει και η καγκελάριος Μέρκελ”, εξηγεί. “Από έναν καλό φίλο θα έπρεπε να έχετε την απαίτηση να λέει την αλήθεια”, προσθέτει.

Ο Κάι Ντίκμαν, έμεινε ενθουσιασμένος από την ελληνική φιλοξενία. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, έφαγε καλαμάρι, ήπιε κόκκινο κρασί και μετά το δείπνο του σε γνωστή ταβέρνα του νησιού, δηλώνει πλέον αισιόδοξος για το μέλλον της Ελλάδας.

Ωστόσο, επιμένει πως η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη είναι “μια κάποια λύσις”.

“Δηλαδή δεν είναι στόχος σας η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ;”. “Δεν είναι αυτό το ζήτημα”, απαντά, αλλά μετά αυτοδιαψεύδεται, όπως αναφέρει και η εφημερίδα: “Το θέμα είναι πώς θα σταθεί η ελληνική οικονομία στα πόδια της. Και στο πλαίσιο αυτό ίσως θα έπρεπε να εξεταστεί αν είναι σκόπιμο η Ελλάδα να εγκαταλείψει προσωρινά την Ευρωζώνη, όχι την Ε.Ε., για να μπορέσει να υποτιμήσει το εθνικό της νόμισμα και να γίνει ανταγωνιστική”.

Τέλος ερωτηθείς για το εάν η Λέρος είναι πολύ ακριβότερη από την Αλικαρνασσό αποφεύγει να απαντήσει, λέγοντας πως “δεν μπορώ να συγκρίνω, έμεινα πολύ λίγο στη Λέρο”.

Για περισσότερες Διεθνείς ειδήσεις διαβάστε στο news247.gr, επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.