Μπορεί να πέσει πιο χαμηλά ο κ. Χάρης Γεωργιάδης;

Ο Υπουργός Οικονομικών τα «έβαλε» δημόσια με τον Γενικό Ελεγκτή γιατί έκανε την δουλειά του.

Η γραπτή δήλωση του Υπουργού Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη κατά του Γενικού Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη χρειάζεται δύο και τρεις φορές ανάγνωσης για να καταλάβει κανείς τα επιχειρήματα του κ. Γεωργιάδη και πάλι είναι δύσκολο να πιστέψει ακόμη και ο πιο καλόπιστος αναγνώστης τι υποστηρίζει ο Υπουργός Οικονομικών.

Ο Χάρης Γεωργιάδης όσο και στο παρελθόν ο Αβέρωφ Νεοφύτου βλάπτουν σοβαρά την εικόνα της κυβέρνησης

Με λίγα λόγια, ο Χάρης Γεωργιάδης θεωρεί ότι μπορεί να παρανομεί, εφόσον παρανομούσαν και οι προηγούμενοι σε ό,τι αφορά τους διορισμούς. Μάλιστα, αυτή η θέση είναι γενικότερα ενδεικτική της στάσης του κ. Γεωργιάδη και σε άλλα θέματα που αφορούν το υπουργείο του. Ο κύριος Υπουργός Οικονομικών θεωρεί ότι μπορεί να συνεχίσει τις παρανομίες των προηγουμένων, ειδικά σε ό,τι αφορά τα «δικά του παιδιά».

Έχουν χάσει κάθε ίχνος ντροπής πλέον

Το δεύτερο σημείο που αξίζει να σταθεί κανείς είναι ότι ο κ. Γεωργιάδης κάνει λόγο για καταγγελία βουλευτή του ΑΚΕΛ. Δυσκολευόμαστε να καταλάβουμε το νόημα της αναφοράς, αλλά κατά τον κύριο Γεωργιάδη προφανώς οποιαδήποτε καταγγελία προέρχεται από αντίπαλο πολιτικό κόμμα δεν θα πρέπει να ελέγχεται από τον κ. Μιχαηλίδη. Με λίγα λόγια, μόνο οι βουλευτές του Δημοκρατικού Συναγερμού δικαιούνται να καταγγέλουν θέματα διαφθοράς ή τυχόν παρανομιών στον Γενικό Ελεγκτή. Θα λέγαμε ότι είναι πρωτοφανές, αλλά ακόμα δεν πιάσαμε πάτο.

Παρακάτω, ο υπουργός Οικονομικών κάνει λόγο για στοχοποίηση «άδικη και υπερβολική» της συγκεκριμένης λειτουργού. Εδώ, αξίζει να θυμίσουμε ότι το 24h.com.cy και η εφημερίδα 24 έχουν αναδείξει πολλάκις το θέμα της προνομιακής μεταχείρισης και των προνομιακών διορισμών «ανθρώπων» του Χάρη Γεωργιάδη και του Αβέρωφ Νεοφύτου (άλλωστε ο Υπουργός Οικονομικών είναι… πολιτικό παιδί του προέδρου του ΔΗΣΥ) σε «νευραλγικές» θέσεις, χωρίς μάλιστα να έχουν τα ανάλογα προσόντα ή την απαραίτητη εμπειρία. Μοναδικό τους κριτήριο είναι ο «κομματικός» σωλήνας από τον οποίο προήλθαν. Είναι κρίμα, για μία κυβέρνηση και έναν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος εξελέγη ακριβώς και για να σταματήσει αυτά τα φαινόμενα, να έχει τον νούμερο ένα υπουργό να υποστηρίζει με… θέρμη τα φαινόμενα κομματοκρατίας.

Ο Υπουργός Οικονομικών καταλήγει στην γραπτή του δήλωση να σχολιάζει τον Γενικό Ελεγκτή, έναν θεσμό του οποίου η ανεξαρτησία κατοχυρώνεται από το σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, για απώλεια αντικειμενικότητας και ανεξαρτησίας. Είναι δύσκολο να ακολουθήσει κανείς τον συλλογισμό, αλλά η ανεξαρτησία του Γενικού Ελεγκτή είναι απαραίτητη πρώτα και κύρια από την εξουσία της κεντρικής κυβέρνησης. Δηλαδή, από τον ίδιο τον κ. Γεωργιάδη. Πως γίνεται, λοιπόν, ο έλεγχος της εξουσίας του κ. Γεωργιάδη να υποδηλώνει «απώλεια ανεξαρτησίας και αντικειμενικότητας» από πλευράς του κ. Γενικού Ελεγκτή, είναι απορίας άξιον…

Απύθμενο θράσος έχουν κάποιοι στην κυβέρνηση

Μπορεί ο Υπουργός Οικονομικών να είναι η… προσωποποίηση του «success story» της κυπριακής οικονομίας (τα εισαγωγικά είναι απαραίτητα όσο η ανεργία είναι στο 12,9%, όσο οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να δανειστούν από τις τράπεζες, το χρέος των νοικοκυριών της Κύπρου παραμένει στα ύψη και ούτω καθεξής), αλλά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι βλάπτει σοβαρά την εικόνα της κυβέρνησης του σε θέματα κομματοκρατίας και διαφθοράς. Τόσο ο κ. Γεωργιάδης όσο και ο… πολιτικός του «πατέρας», Αβέρωφ Νεοφύτου έχουν προκαλέσει σημαντική ζημιά στην κυβέρνηση και στον Δημοκρατικό Συναγερμό με τις πράξεις, τις δηλώσεις τους και τον «πόλεμο» με τον Γενικό Ελεγκτή, ο οποίος χαίρει εκτίμησης από όλους τους ψηφοφόρους ανεξαρτήτως πολιτικής προτίμησης. Ακούει, άραγε, το Προεδρικό;