Η Carbon Squared εγκαινιάζεται για την άμεση αντιμετώπιση της νομοθεσίας «Fit For 55» της ΕΕ και την προστασία της ναυτιλιακής βιομηχανίας

Λευκωσία, 7 Οκτωβρίου 2022, η Carbon Squared είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την επίσημη έναρξη των εργασιών της σε μια προσπάθεια να γίνει ο κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές για την παγκόσμια ναυτιλιακή αγορά.

Aerial top view container cargo ship in import export business commercial trade logistic and transportation of international by container cargo ship in the open sea, Container cargo freight shipping.

Έχοντας ξεκινήσει ως θυγατρική της LA Business Consultancy, η οποία αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό ποσοστό του κυπριακού και ελληνικού ναυτιλιακού κλάδου, η αποστολή της Carbon Squared είναι να βοηθήσει τις ναυτιλιακές εταιρείες να συμμορφωθούν με την επικείμενη νομοθεσία της ΕΕ και να επιτύχουν τους στόχους ESG. Η Carbon Squared σχεδιάζει να βοηθήσει τους πελάτες της παρέχοντας μια σειρά από υπηρεσίες.

  1. Μέσω των συνεργατών της στο FuelTrust, η Carbon Squared θα προσφέρει επιστημονικά επικυρωμένες γραμμές βάσης άνθρακα για ναυτιλιακές εταιρείες σε μειωμένη τιμή. Οι τρέχουσες εκτιμήσεις MRV της ΕΕ προσφέρουν μόνο χονδρικές εκτιμήσεις. Χρησιμοποιώντας τον ιδιόκτητο αλγόριθμο της FuelTrust, οι πελάτες θα εξοικονομήσουν από την αγορά δικαιωμάτων για περίπου το 5% των υπερεκτιμημένων εκπομπών.
  2. Εξατομικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές καλύπτοντας τις ανάγκες κάθε πελάτη ξεχωριστά και διαμορφώνοντας στρατηγικές για την ελαχιστοποίηση της οικονομικής έκθεσης σε κάθε στόλο.
  3. Οι πελάτες ναυτιλίας θα πρέπει να καλύπτουν το 100% των εκπομπών τους με EUA’s (EU Allowances) από το 2024, με βάση τη νέα νομοθεσία της ΕΕ «Fit for 55». Η Carbon Squared είναι πλήρως εξοπλισμένη για να βοηθά τους πελάτες της με αυτούς τους κανονισμούς παρέχοντάς τους αυτά τα EUA’s, καθώς και αγοράζοντας αυτά τα δικαιώματα εκ των προτέρων για αυτούς όταν η τιμή spot πέσει σε ευκαιριακό ποσό.
  4. Τα VER’s (Εθελοντικές πιστώσεις άνθρακα) μπορούν επίσης να αγοραστούν από πελάτες ως μέρος των στρατηγικών αντιστάθμισης άνθρακα, προκειμένου να βελτιώσουν τη βαθμολογία ESG και να επιτύχουν τους Στόχους Αειφόρου Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

Την παραμονή του Κυπριακού Ναυτιλιακού Συνεδρίου στη Λεμεσό, η ομάδα του Carbon Squared (αποτελούμενη από επιχειρηματίες, ναυτιλιακούς εμπειρογνώμονες και επαγγελματίες του περιβάλλοντος) συναντάται με πλοιοκτήτες και διαχειριστές πλοίων στη Λεμεσό για να εξηγήσει πώς η Carbon Squared μπορεί να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες τους.

Ο Ανδρέας Χριστοφή, Διευθύνων Σύμβουλος της Carbon Squared, σχολίασε: «Είναι η κατάλληλη στιγμή για τη σύσταση μιας εταιρείας όπως η Carbon Squared, η οποία βοηθά τις ναυτιλιακές εταιρείες να αντιμετωπίσουν αυτούς τους επαχθείς κανονισμούς».

Ο Τζόρνταν Σμιθ, συνιδρυτής της Carbon Squared, σχολίασε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που δεχόμαστε τόσο θερμή υποδοχή από τους πλοιοκτήτες, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Απλώς δείχνει πόσο εντελώς στο σκοτάδι έχουν μείνει. Η Carbon Squared είναι περήφανη που είναι η πρώτη εταιρεία στη Μεσόγειο, με μοναδική εστίαση να βοηθά τις ναυτιλιακές εταιρείες να αντιμετωπίσουν έναν συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο κανονισμών, γραφειοκρατίας και ευθύνης για το κλίμα.