Χάρι και Μέγκαν: Η Αστυνομία και ο ταξιτζής λένε πως δεν έγινε καταδίωξη

Αστυνομία και οδηγός ταξί δεν επιβεβαιώνουν τα όσα είπε ο εκπρόσωπος του Πρίγκιπα Χάρι για δίωρη και ανελέητη καταδίωξη.

Σε ανακοίνωσή του, το NYPD αναφέρει ότι δεν υπάρχουν συγκρούσεις, τραυματισμοί ή συλλήψεις στην (υποτιθέμενη) καταδίωξη. Αναφέρει χαρακτηριστικά πως: “Το NYPD βοήθησε την ομάδα ιδιωτικής ασφάλειας που προστατεύει τον Δούκα και τη Δούκισσα του Σάσεξ. Υπήρχαν πολλοί φωτογράφοι που έκαναν την μετακίνησή τους δύσκολη. Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ έφτασαν στον προορισμό τους και δεν αναφέρθηκαν σχετικά συγκρούσεις, προσαγωγές, τραυματισμοί ή συλλήψεις”.

Στην Washington Post, μίλησε, από κει και πέρα, ο Sukhcharn Singh, ο οδηγός ταξί που μετέφερε τον Χάρι, τη Μέγκαν, τη μητέρα της και έναν άντρα ασφαλείας. Ο ίδιος όπως είπε, τους μετέφερε για μία διαδρομή 10 λεπτών στο Μανχάταν χτες το βράδυ, πριν επιστρέψουν στα οχήματα ασφαλείας τους. Όπως αναφέρει όμως, δεν θα έλεγε πως υπήρξε κυνηγητό.”Δεν θα το χαρακτήριζα κυνηγητό”, είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: “Ποτέ δεν ένιωσα ότι κινδύνευα. Δεν ήταν σαν καταδίωξη με αυτοκίνητο σε ταινία. Ήταν ήσυχοι και έδειχναν να φοβούνται, αλλά είναι η Νέα Υόρκη… Είναι ασφαλής” ανέφερε.

Υποστήριξε μάλιστα, πως πριν επιβιβαστούν, τον σταμάτησε ένας άντρας ασφαλείας και τον ρώτησε “θες ναύλο;”. Ο οδηγός ταξί είπε ότι τους ακολούθησαν δύο αυτοκίνητα: “Μας ακολουθούσαν και έρχονταν δίπλα στο αυτοκίνητο. Έβγαλαν φωτογραφίες καθώς σταματήσαμε και μας βιντεοσκοπούσαν”.

Πρόσθεσε ότι ο φύλακας ανησυχούσε για τους φωτογράφους και νόμιζε ότι το ζευγάρι ήταν πολύ εκτεθειμένο και δεν ήθελε να κοινοποιηθεί η τοποθεσία του, γι’ αυτό ζήτησε από τον οδηγό να τους πάει στο αστυνομικό τμήμα.

Πηγή: thetoc.gr