Χατζηπαντέλα: Προτεραιότητα η νέα μονάδα νεογνών στο Μακάρειο Νοσοκομείο

Στα προβλήματα των κρατικών νοσηλευτηρίων αλλά και στις ενέργειες που γίνονται από του Υπουργείου Υγείας για επίλυση τους αναφέρθηκε ο αρμόδιος Υπουργός, Μιχάλης Χατζηπαντέλα. Φιλοξενούμενος στην εκπομπή Alpha Καλημέρα, ο Υπουργός Υγείας αναγνώρισε τα διάφορα προβλήματα σε Μακάριο Νοσοκομείο και Τμήμα Πρώτων Βοηθειών, τονίζοντας πως το κράτος σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς καταβάλλει κάθε προσπάθεια για επίλυση τους.

Αναφερόμενος στις καταγγελίες ιατρών του Μακάρειου Νοσοκομείου, οι οποίοι έκαναν λόγο για «παραγκούπολη», ο κ. Χατζηπαντέλα παραδέχθηκε πως υπάρχει πρόβλημα. Την ίδια ώρα, ωστόσο, υπενθύμισε πως πρόκειται να αξιοποιηθεί κονδύλι που ξεπερνά τα 20εκ. ευρώ για ανέγερση ενός σύγχρονου Μακάρειου Νοσοκομείου.

Προτεραιότητα αυτή την στιγμή, τόνισε, είναι η δημιουργία της νέας μονάδας νεογνών στο Μακάρειο Νοσοκομείο καθώς και η λειτουργία προσωρινών Πρώτων Βοηθειών, μέχρι την δημιουργία νέου κτηρίου.

Αναμονή στις Πρώτες Βοήθειες

Παρά τις φωνές πολιτών σε σχέση με τον χρόνο αναμονής στις Πρώτες Βοήθειες, ο Υπουργός Υγείας επεσήμανε πως η κατάσταση έχει βελτιωθεί αρκετά. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που αποστέλλονται κάθε 12 ώρες τόσο στους διευθυντές του νοσοκομείου όσο και στον Υπουργό.

Ο κ. Χατζηπαντέλα τόνισε πως θα «πρέπει να κατανοήσουμε όλοι μας τις συμβαίνει σε όλο τον κόσμο αλλά και πότε υπάρχει σοβαρό περιστατικό».

Προβλήματα ΑμεΑ

Σε σχέση με την απουσία κατάλληλων υποδομών για εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία που χρίζουν ιατρικής εξέτασης από τα δημόσια νοσηλευτήρια, ο Υπουργός Υγείας παραδέχθηκε πως «σαν κράτος έχουμε αδικήσει αυτούς τους ανθρώπους».

Παράλληλα δήλωσε πως τα επόμενα τρία χρόνια θα διατεθούν 75εκ. ευρώ για δημιουργία νέων εγκαταστάσεων στα νοσοκομεία, με στόχο την βελτίωση των διαφόρων προβλημάτων που προκύπτουν.

Όσον αφορά την πανδημία, ο κ. Χατζηπαντέλα σημείωση πως η εικόνα της Κύπρου έχει σταθεροποιηθεί και μέχρι στιγμής δεν εξετάζεται η λήψη οποιουδήποτε μέτρου. Προέτρεψε, ωστόσο, τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ενόψει της χειμερινής περιόδου που πλησιάζει.

πηγή: alphanews.live