Χειροπέδες σε 22χρονο-Βοήθησε να εισέλθουν στην Κύπρο δεκαεφτά μετανάστες

Νεαρός ηλικίας 22 ετών συνελήφθη για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση υποβοήθησης υπηκόων τρίτης χώρας να εισέλθουν στη Δημοκρατία, μετά την άφιξη χθες το πρωί στη θαλάσσια περιοχή Αμμοχώστου, σκάφους στο οποίο επέβαιναν 17 μετανάστες.

Σε ανακοίνωση του Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας αναφέρεται ότι «το σκάφος έγινε αντιληπτό γύρω στις 10.25 το πρωί της Κυριακής 4 Δεκεμβρίου, ανοιχτά του Κάβο Γκρέκο και ανακόπηκε από σκάφος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας. Από έρευνα που διενεργήθηκε  διαπιστώθηκε ότι στο σκάφος επέβαιναν 17 πρόσωπα, εκ των οποίων έντεκα άνδρες, δύο γυναίκες και τέσσερα παιδιά».

Προστίθεται ότι «οι μετανάστες επιβιβάστηκαν στα σκάφη της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στη μαρίνα Αγίας Νάπας. Από εξετάσεις που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι οι μετανάστες απέπλευσαν από περιοχή της Συρίας, το απόγευμα της 2ας Δεκεμβρίου και μετά την ολοκλήρωση των ερευνών μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής «Πουρνάρα».

Από τις εξετάσεις προέκυψε μαρτυρία εναντίον νεαρού ηλικίας 22 ετών, ότι ήταν ο κυβερνήτης του σκάφους. Ο νεαρός συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων, ενώ σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης του.

πηγή: Reporter