ΧΛΩΡΑΚΑ/Στις 19 Δεκεμβρίου η υπόθεση των οκτώ για τα επεισόδια

Στις 19 Δεκεμβρίου ορίστηκε η υπόθεση για τα οκτώ άτομα που φέρεται να εμπλέκονται στα επεισόδια της Χλώρακας.

Οι οκτώ ύποπτοι παρουσιάστηκαν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου το οποίο ανέβαλε την υπόθεση λόγω του ότι οι περισσότεροι υπέβαλαν αίτηση για Νομική Αρωγή και ως εκ τούτου θα πρέπει να παραδώσουν πλήρη στοιχεία. Το Δικαστήριο ανέφερε πως στις 19 Δεκεμβρίου οι 8 αναμένεται να απαντήσουν παραδοχή ή μη στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Συγκεκριμένα για κατηγορούμενους 9,10,11,12,13,14,15 και 16 η υπόθεση τους ορίστηκε για τις 19 Δεκεμβρίου του 2023 για απάντηση στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν και το Δικαστήριο διέταξε όπως αυτοί είναι παρόντες με τους ίδιους όρους.

 

Σημειώνεται ωστόσο πως για τους κατηγορούμενους 3,4 και 17 η υπόθεση ορίστηκε για τις 6 Μαρτίου, 2024, στις 11:00, για σκοπούς ακρόασης και απάντησης στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν και το Δικαστήριο διέταξε όπως αυτοί παρουσιαστούν με τους ίδιους όρους.

Οι κατηγορούμενοι 5,7,8 απήντησαν μη παραδοχή και η υπόθεση τους επίσης ορίστηκε για τις 6 Μαρτίου, 2024.

Σημειώνεται πως οι όροι που τους επιβλήθηκαν είναι όπως υπογράψουν εγγύηση ύψους 15.000 ευρώ και υποχρέωση να παρουσιάζονται 3 φορές τον μήνα στο κεντρικό αστυνομικό σταθμό.

Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι είναι της οχλαγωγίας και της παράνομης κατοχής επιθετικών οργάνων.

Επισημαίνεται πως για τα επεισόδια ήδη το Δικαστήριο επέβαλε σε άλλα δύο πρόσωπα ποινές. Συγκεκριμένα επιβλήθηκε χρηματική ποινή ύψους 600 στον 2ο κατηγορούμενο ηλικίας 19 ετών ο οποίος συνελήφθη σε σχέση με την υπόθεση των επεισοδίων της Χλώρακας περί τα τέλη Αυγούστου, και στον 23χρονο 6ο κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης 6 μηνών με τριετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 600 ευρώ.