Χριστοδουλίδης για τερματικό Βασιλικού: Δεν υπάρχει ναυάγιο, αν χρειαστεί θα υπάρξουν πολλές συναντήσεις

Δεν υπάρχει ναυάγιο στις συζητήσεις  με την κινεζική κρατική εταιρεία CPP που ανέλαβε την κατασκευή του τερματικού επαναεριοποίησης φυσικού αερίου στο Βασιλικό δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Γενική Συνέλευση του Κυπριακού Ναυτικού Επιμελητηρίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ερωτηθείς από δημοσιογράφος για την χθεσινή συνάντηση με το Κινέζο Πρέσβη αναφορικό με το έργο του τερματικού επαναεριοποίησης φυσικού αερίου στο Βασιλικό απάντησε πως προσεγγίζουμε την συζήτηση με τέτοιο τρόπο, από την μια να ολοκληρωθεί ένα στρατηγικής σημασίας έργο της κυπριακής δημοκρατίας και από την άλλη τα διασφαλιστούν τα συμφέροντα του κράτους.

Τόνισε ιδιαίτερα πως δεν υπάρχει ναυάγιο. Σημείωσε ότι το κράτος και η κυβέρνηση λειτουργεί, διαπραγματεύεται , προσεγγίζει τα θέματα με ένα και μοναδικό στόχο τα συμφέροντα του κυπριακού λαού. Τόνισε πως η χθεσινή συζήτηση με τον Κινέζο Πρέσβη ήταν αποκλειστικά σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο και σημείωσε πως δεν κάνω τεχνικές διαπραγματεύσεις.

Τέλος ο Πρόεδρος δήλωσε πως αν προκύψει ανάγκη θα συνεχιστούν σε αυτό το επίπεδο.

πηγή: Philenews