Χριστοφίδης: «Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος φέρει μεγάλη πολιτική ευθύνη γι’αυτό το φιάσκο σκάνδαλο»

Μετά την παραίτηση της Δόξας Κωμοδρομου, ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, κύριος Χριστός Χριστοφίδης «έριξε» για ακόμη μια φορά τα πυρά του, «δείχνοντας» στην Κυβέρνηση αλλά και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο τις τεράστιες ευθύνες που έχει για το φιάσκο σκάνδαλο όπως το χαρακτηρίζει.

Αυτούσια η ανάρτηση του:

Παραιτήθηκε η Δόξα Κωμοδρόμου, μετά το σκάνδαλο με τις υπερωρίες το οποίο εμείς αναδείξαμε. Θα συνεχίσουμε να επιμένουμε, ούτως ώστε να ριχτεί άπλετο φως σε αυτή την υπόθεση και για να υπάρξει ικανοποίηση του περί δικαίου αισθήματος του λαού. Να αποδοθεί δικαιοσύνη, με την ανάληψη της τεράστιας πολιτικής ευθύνης που υπάρχει.

Όχι μόνο στην κα Κωμοδρόμου, η οποία προφανώς και δεν αποφάσισε από μόνη της να παίρνει υπερωρίες. Αλλά και σε όσους ενορχήστρωσαν και εκτέλεσαν αυτό το σκάνδαλο. Σε όσους ήξεραν και συναποφάσισαν, σε όσους συνυπόγραφαν και έχουν προφανώς τεράστια πολιτική ευθύνη.

Αναμένουμε, επιτέλους. να μιλήσει κάποιος από το Προεδρικό. Να σταματήσει η «πολιτική δειλία» γύρω από αυτό το ζήτημα και να μας πουν τι ακριβώς έχει γίνει και να αναλάβουν την ευθύνη τους.

Προφανώς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος υπέγραφε κάθε μία υπερωρία ξεχωριστά, φέρει μεγάλη πολιτική ευθύνη. Υπάρχει η υπογραφή του σε όλα τα έντυπα υπερωριών, για κάθε μία υπερωρία ξεχωριστά. Φέρει πολύ σοβαρή ευθύνη γι’ αυτό το φιάσκο – σκάνδαλο. Και δεν είναι ο μόνος.

Θέλω να υπενθυμίσω ότι ο Γενικός Ελεγκτής έχει αποκαλύψει, ότι έχει διαπραγματευτεί το εργασιακό καθεστώς της κας Κωμοδρόμου απευθείας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Και θέλω να υπενθυμίσω ότι την ευθύνη απόσυρσης του αιτήματος για τις υπερωρίες, την ανάλαβε η Υφυπουργός Παρά τω Προέδρω.

Άρα, αντιλαμβάνομαι ότι είναι εύκολο και βολικό για την κυβέρνηση να λένε ότι η ευθύνη υπάρχει μόνο για την κα Κωμοδρόμου, αλλά προφανώς αυτό δεν μπορεί να ισχύει.

Κανένας άνθρωπος δεν αποφασίζει από μόνος του να λαμβάνει υπερωρίες.