Χτύπησαν και τραυμάτισαν ακτιβιστές σε εκδήλωση στη Λευκωσία

Επίθεση κατά ακτιβιστών του καταγγέλλει το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου, κατά τη διάρκεια ειρηνικής εκδήλωσης ακτιβιστών στη Λευκωσία. 

Σε ανακοίνωση του το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου αναφέρει πως «το Σάββατο (24/9/22) και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη ειρηνική εκδήλωση ακτιβιστών στην Λευκωσία των οργανώσεων AV και 269Life Κύπρου ( Παγκόσμιες οργανώσεις) και μάχονται για τα δικαιώματα και την απελευθέρωση των ζώων, απροειδοποίητα πολίτης επιτέθηκε  σε δύο ακτιβιστές (μία γυναίκα και ένα άντρα). Τους τραυμάτισε σοβαρά όπως επίσης προκάλεσε υλικές ζημιές. Οι ακτιβιστές μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για περίθαλψη και περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις».

Το Κόμμα για τα Ζώα «καταδικάζει τις απαράδεκτες και βίαιες συμπεριφορές από όπου και εάν προέρχονται και γενικά καταδικάζει την βία γιατί απλά είναι βία και η βία δεν μας δείχνει ότι επιτέλους ζούμε ή όχι σε μία δημοκρατική χώρα σε μία ευρωπαϊκή χώρα».

Προσθέτοντας πως «τέτοια περιστατικά  και τέτοιες βίαιες συμπεριφορές μας δείχνουν ότι η δημοκρατία στην χώρα μας δεν λειτουργεί σωστά. Ο κάθε άνθρωπος έχει το ελεύθερο να εκφραστεί γι’ αυτά που πιστεύει και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να του στερήσει αυτό το δικαίωμα έστω και εάν διαφωνεί κάποιος».

Παράλληλα, το Κόμμα για τα Ζώα καλεί άμεσα την υπουργό δικαιοσύνης και τον Αρχηγό Αστυνομίας «ως άμεσα διατάξουν έρευνα για το περιστατικό και να αναζητηθούν ο/οι ένοχος/οι  εάν και εφόσον προκύψουν τα οποιαδήποτε στοιχεία εναντίον τους να οδηγηθούν εκεί και όπου τους αξίζει».

πηγή: Reporter