Δεκαπενταύγουστος. Σούβλα, ξεκούραση και από αύριο πάλι κρίση

Η σημερινή γιορτή είναι ταυτισμένη με τις άδειες και τις εκδρομές σε θάλασσα και βουνό. Τώρα θα μου πείτε και με το δίκαιο σας ποίες άδειες αφού ένα μεγάλο ποσοστό του λαού μας είναι πλέον σε “μόνιμες διακοπές” μετά τις εγκληματικές αποφάσεις κάποιων.

Ναι οι εξελίξεις τρέχουν και δεν είναι είναι και τόσο ευχάριστες αφού χτες (14/08) μάθαμε και επίσημα ότι η ύφεση έφτασε το 5,4%. Φυσικά δεν χρειαζόταν να μας το πει καμιά Στατιστική Υπηρεσία αφού τον αντίκτυπο της κρίσης τον νιώθουμε κάθε μέρα στο πετσί μας, αλλά όταν οι αριθμοί επιβεβαιώνουν το μέγεθος του προβλήματος τότε η ανησυχία γίνετε εντονότερη.

Ξέρετε όμως το DNA μας δεν μπορεί να το αλλάξει καμιά Τρόικα... Ο Κύπριος ξέρεις να επιβιώνει πάρα τις αντιξοότητες και όταν πρέπει να περνά καλά. Σήμερα βρεθείτε με άτομα που αγαπάτε, περάστε όμορφα, ανθρώπινα και αφήστε την σούβλα και την ζιβάνια να κάνουν τα υπόλοιπα. Ας κάνουμε λοιπόν ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα μας και από αύριο θα έχουμε πάλι μπόλικο χρόνο για προβληματισμό και αυτοκριτική. 

Ο μίσος πληθυσμός του νησιού γιορτάζει σήμερα (ο άλλος μίσος το κάνει 30 Νοεμβρίου) χρόνια πολλά λοιπόν και προσοχή στους δρόμους…..