Δεκατριάχρονος στη Βραζιλία μαχαίρωσε θανάσιμα καθηγήτριά του

Η παρέμβαση της 71χρονης καθηγήτριας σε καβγά που είχε με συμμαθητή του φαίνεται να είναι το κίνητρο για την δολοφονική επίθεση σε βάρος της από 13χρονο μαθητή στη Βραζιλία.

Σύμφωνα με μαθητή του σχολείου ο 13χρονος δράστης, ο οποίος εκτός από την καθηγήτρια επιτέθηκε με μαχαίρι σε άλλα πέντε παιδιά, λίγες ημέρες πριν την επίθεσή του είχε τσακωθεί με συμμαθητή του τον οποίο είχε αποκαλέσει «καρφί».

«Ο χαρακτηρισμός αυτός δεν άρεσε στο άλλο παιδί με αποτέλεσμα να καβγαδίσουν» περιέγραψε ο μαθητής προσθέτοντας ότι στον καβγά παρενέβη η 71χρονη. Τότε ο 13χρονος δράστης, σύμφωνα με την ίδια μαρτυρία, ενοχλήθηκε από την παρέμβαση της 71χρονης και είπε ότι θα κάνει κάτι γι’ αυτό.

Η στιγμή της επίθεσης έχει καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας που δείχνει τον 13χρονο να ορμάει στην 71χρονη και να την χτυπάει με το μαχαίρι στην πλάτη και το λαιμό πριν, στη συνέχεια, να επιτεθεί σε άλλα παιδιά στην τάξη.

Η φονική επίθεση σταμάτησε χάρη στην παρέμβαση μιας άλλης καθηγήτριας η οποία ακινητοποίησε τον 13χρονο ενώ αυτός είχε στα χέρια του ένα άλλο παιδί.

Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία ο 13χρονος, ο οποίος είχε προσφάτως μεταφερθεί από άλλο σχολείο, έψαχνε για ημέρες το πώς θα μπορούσε να αποκτήσει όπλο μέσω διαδικτύου.

Πηγή: Πρώτο Θέμα