Δεκατρείς μονάδες μπροστά ο Ομπάμα

Μια δημοσκόπηση του Bloomberg που δημοσιεύθηκε  δίνει προβάδισμα 13 ποσοστιαίων μονάδων στον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα έναντι του Μιτ Ρόμνεϊ, του αντιπάλου του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Μεταξύ των 1.0002 ψηφοφόρων που ερωτήθηκαν από τις 15 ως τις 18 Ιουνίου, το 53% δηλώνει ότι στις επερχόμενες εκλογές θα επιλέξει τον νυν πρόεδρο, έναντι του 40% που θα ψηφίσει τον Ρόμνεϊ.

Όσον αφορά την οικονομία οι Αμερικανοί που ρωτήθηκαν σε αυτή τη δημοσκόπηση, το περιθώριο λάθους της οποίας είναι 3,1%, απάντησαν σε ποσοστό 49% ότι προτιμούν το όραμα του Ομπάμα για την επιστροφή της ανάπτυξης στις ΗΠΑ, έναντι του 33% που προτιμά την πολιτική του ρεπουμπλικάνου αντιπάλου του.

Η δημοσκόπηση του Bloomberg αποκαλύπτει ότι ο Ρόμνεϊ έχει ακόμη δουλειά να κάνει για να διορθώσει τις ζημιές που υπέστη στη διάρκεια της μάχης για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων: μόνο το 39% των ερωτηθέντων είχε θετική γνώμη για εκείνον, ενώ το 48% έχει αρνητική.

Εξάλλου το 55% πιστεύει ότι είναι πιο αποκομμένος από την καθημερινότητα απ΄ ό,τι ο Ομπάμα, έναντι του 36% που πιστεύει το αντίθετο.

Παρά τα καλά νέα για τον αμερικανό πρόεδρο, η δημοσκόπηση αποκαλύπτει επίσης τη συνεχιζόμενη ανησυχία των Αμερικανών για την οικονομία της χώρας: το 62% εκτιμά ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται σε λάθος δρόμο, ενώ το 45% πιστεύει ότι τα παιδιά του θα έχουν χαμηλότερο επίπεδο ζωής από το δικό του.

Περισσότερες ειδήσεις στο News247.gr,επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.