Δεν έκανε καμιά αναφορά για το ΓΕΣΥ ο ΥΠΟΙΚ

Αρνείται τις δηλώσεις που του αποδίδονται από δημοσίευμα για το ΓΕΣΥ και παροτρύνει τους δημόσιους λειτουργούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν σχολιάζουν φερόμενες δηλώσεις  του, ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση του, ο Υπουργός Οικονομικών,  τονίζει πως ουδέποτε προέβη σε οποιανδήποτε δήλωση ή χαρακτηρισμό για το Γενικό Σύστημα Υγείας από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του.

Επίσης ο Υπουργός Οικονομικών θεωρεί ότι το ΓΕΣΥ είναι μια κοινωνική κατάκτηση και ένας θεσμός που εξυπηρετεί το σύνολο του λαού και στόχος είναι η διασφάλιση της παροχής υψηλής ποιότητας υπηρεσιών προς όφελος των πολιτών.

Ωστόσο, και πάρα το γεγονός ότι ο Υπουργός δεν έχει τοποθετεί για το ΓΕΣΥ, επιθυμεί να σημειώσει ότι οι δημόσιοι λειτουργοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν σχολιάζουν ή αναφέρονται σε δηλώσεις ή φερόμενες από τον τύπο ως δηλώσεις, οποιουδήποτε Υπουργού τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ ήρθε μετά τις πρωινές δηλώσεις του Διευθυντή του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, Αντρέα Παπακωνσταντίνου στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ που απαντούσε σε φερόμενες δηλώσεις του. Ο Διευθυντής του ΟΑΥ ζητούσε στοιχεία που να τεκμηριώνουν τη φερόμενη δήλωσή του πως θα επιχειρήσει να κλείσει τη «μαύρη» τρύπα του Γενικού Σχεδίου Υγείας που δημιουργήθηκε από τις καταχρήσεις, τις σπατάλες και τις υπέρμετρες δαπάνες. Επίσης ανέφερε πως σε αντίθετη περίπτωση, τον καλεί να ανακαλέσει τη δήλωσή του, λέγοντας πως είναι πολύ σοβαρός ο χαρακτηρισμός «μαύρη τρύπα».  Ο κύριος Παπακωνσταντίνου παραδέχθηκε πως γίνονται καταχρήσεις, ωστόσο, τόνισε, πως υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες που προστατεύουν το σύστημα. Ανέφερε, ακόμα, πως όπως καταδεικνύεται από μελέτη, το ΓΕΣΥ είναι οικονομικά εύρωστο και πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν αποθέματα γύρω στα 350 εκατομμύρια ευρώ.

πηγή: Philenews