Δεν κάνει ούτε βήμα πίσω η ΠΟΕΔ, συνεχίζει τις διαμαρτυρίες για την Προδημοτική

Σε εκδήλωση διαμαρτυρίας προχωρεί στις 8 Δεκεμβρίου, έξω από το Υπουργείο Παιδείας, η ΠΟΕΔ αναφορικά με το αίτημα της για αύξηση οργανικών θέσεων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Η ΠΟΕΔ, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι ένα από τα βασικά αιτήματα της εδώ και χρόνια, είναι η αύξηση των οργανικών θέσεων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση (Δημοτική, Προδημοτική και Ειδική), ώστε αυτές να συμβαδίζουν με τις πραγματικές ανάγκες των σχολικών μονάδων.

Σημειώνει ότι το αίτημα αυτό θα μειώσει τον αριθμό των έκτακτων εκπαιδευτικών και θα συμβάλει ουσιαστικά στην έγκαιρη στελέχωση και ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Αναφέρει, επίσης, ότι αίτημα της Οργάνωσης αποτελεί και η αύξηση των Διοικητικών Θέσεων στην Προδημοτική Εκπαίδευση.

«Δυστυχώς εδώ και χρόνια μεγάλος αριθμός Νηπιαγωγείων, δεν είναι επαρκώς στελεχωμένα με διευθυντικό προσωπικό (Διευθυντές/ντιες και Β. Διευθυντές/ντριες). Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι σύμφωνα με τους κανονισμούς στελέχωσης των σχολικών μονάδων, θα έπρεπε να υπάρχουν πέραν των 70 Διευθυντικών Θέσεων Προδημοτικής Εκπαίδευσης», προσθέτει.

Η ΠΟΕΔ σημειώνει, επίσης, ότι στην Ειδική Εκπαίδευση ο αριθμός των εκτάκτων εκπαιδευτικών υπερβαίνει το 50% του συνολικού αριθμού των εκπαιδευτικών, «αριθμός ο οποίος είναι απαράδεκτος και δυσχεραίνει σοβαρά τόσο την έγκαιρη στελέχωση όσο και τη λειτουργία των σχολικών μονάδων». Αναφέρει, ταυτόχρονα, ότι στην Προδημοτική Εκπαίδευση το αντίστοιχο ποσοστό εκτάκτων εκπαιδευτικών υπερβαίνει το 25% του συνόλου των Νηπιαγωγών.

«Δυστυχώς, η επίσημη πλευρά, πέραν των προφορικών υποσχέσεων, δεν έχει προχωρήσει στην επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος. Ως εκ τούτου, εδώ και χρόνια τα Νηπιαγωγεία μας εξακολουθούν να λειτουργούν υποστελεχωμένα σε διευθυντικό προσωπικό και εκατοντάδες συνάδελφοι και συναδέλφισσες εργάζονται για πολλά χρόνια υπό το καθεστώς του/της έκτακτου, με το εργασιακό τους μέλλον να είναι αβέβαιο και τα δικαιώματά τους αισθητά περιορισμένα», προσθέτει.

Η ΠΟΕΔ αναφέρει ότι «η απροθυμία του ΥΠΑΝ να προχωρήσει σε διορθωτικές κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση τα τελευταία χρόνια, παρά τις προφορικές δεσμεύσεις και υποσχέσεις», αναγκάζει την Οργάνωση να προχωρήσει σε εκδήλωση διαμαρτυρίας για το συγκεκριμένο θέμα, την Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2022, και ώρα 14:30, έξω από το Υπουργείο Παιδείας.

«Καλούμε έστω και την υστάτη το ΥΠΑΝ να προχωρήσει άμεσα στις δέουσες ενέργειες και να ενημερώσει επίσημα την ΠΟΕΔ σχετικά. Σε αντίθετη περίπτωση, η ΠΟΕΔ θα προχωρήσει σε δυναμικά μέτρα αντίδρασης», καταλήγει στην ανακοίνωσή της.

Πηγή: KYΠΕ