Δεν πείθεται ο Άντρος για τη δωρεά των 3 εκ.

 


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


 

 

Για επιχειρηματικές πράξεις μεταφέρθηκαν εκτός Κύπρου 10.5 εκατομμύρια και όχι 21 εκατομμύρια, όπως αρχικά λέχθηκε, σύμφωνα με την Έλσα Αναστασιάδη Λούτσιου.

Αν και με αυτά τα λεφτά θα αγοραζόταν ένα ακίνητο ελληνικού δημοσίου, αναφέρει η ίδια τελικά, μέρος τους αποφασίστηκε να δοθεί για βοήθεια στην Αρχιεπισκοπή.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος επαλήθευσε ότι ο συμπέθερος και γαμπρός του Προέδρου Αναστασιάδη προσέφερε στην αρχιεπισκοπή αυτό το μεγάλο ποσό (3 εκάτ.), το οποίο είχαν ήδη υποσχεθεί και θα διαμοιραζόταν σε όλες τις Μητροπόλεις και Μονές τις Κύπρου. «Τον ευχαριστήσαμε και τον ευχαριστούμε, η προσφορά του είναι η μεγαλύτερη της οποίας τύχαμε μέχρι σήμερα» είπε ο Αρχιεπίσκοπος, μη παραλείποντας να καλέσει όλους τους ανθρώπους να συνεισφέρουν τον δικό τους οβολό.

Σημειώνεται πως η κόρη του πρόεδρου Έλσα Αναστασιάδη Λούτσιου, υποστήριξε ότι από την ιστορία με το «κούρεμα» των καταθέσεων η οικογένεια της έχει χάσει 15 εκάτ.

Η συγκεκριμένη πράξη σχολιάστηκε από πολλούς. Συγκεκριμένα ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, αναφέρθηκε στη σχετική φιλανθρωπία, δηλώνοντας ότι « εάν γλύτωνα και εγώ 46 εκατομμύρια ή 20 εκατομμύρια, ευχαρίστως θα έδινα ένα ποσό για φιλανθρωπικούς σκοπούς».

Όσον αφορά τις «φήμες» που ήθελαν την Έλσα Αναστασιάδη Λούτσιου να διασκεδάζει στα μπουζούκια και συγκεκριμένα στον Ρέμο, την ώρα που συνεδρίαζε το eurogroup για το κούρεμα καταθέσεων της Κύπρου, η ίδια παραδέχεται ότι όντως ήταν οικογενειακώς στην Αθήνα αλλά πήγε μόνο για φαγητό και όχι για διασκέδαση. «Ούτε στον Ρέμο πήγαμε, ούτε σε άλλο νυχτερινό κέντρο. Μα θα ήταν ποτέ δυνατόν να κρίνεται το μέλλον της Κύπρου και εγώ να διασκεδάζω; Προκαλώ δε αυτούς που δήθεν με είδαν στον Ρέμο να βγουν επώνυμα και να το δηλώσουν» κατέληξε η κόρη του Προέδρου της Δημοκρατίας.