Δεν θέλουν 26όροφο πύργο στη Λάρνακα

Της Αλεξίας Καφετζή

Σοβαρές ενστάσεις και αντιδράσεις στους σχεδιασμούς για ανέγερση πύργου 26 ορόφων στη Λάρνακα, εκδηλώνονται από τους κατοίκους της πόλης.

Ο πύργος σχεδιάζεται να κτιστεί στη θέση αρχοντικού του περασμένου αιώνα, στην ενορία Σκάλα, κοντά στην περιοχή Φανερωμένη, σ’ ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης της Λάρνακας.

Οι αντιδράσεις των κατοίκων εκδηλώνονται πλέον έμπρακτα. Ήδη οι κάτοικοι τριών σπιτιών της περιοχής υπέβαλαν χτες Δευτέρα, ένσταση προς τον Δήμο Λάρνακας ζητώντας να μην δοθεί άδεια για ανέγερση του κτηρίου, επειδή κάτι τέτοιο θα επηρεάσει την ποιότητα ζωής τους.

Η ένσταση κατατέθηκε στον Δήμο Λάρνακας από το δικηγορικό γραφείο ΔΕΙΛΙΝΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Δ.Ε.Π.Ε. και κοινοποιήθηκε, μεταξύ άλλων, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην Πρόεδρο της Βουλής, στα κόμματα και στους βουλευτές Λάρνακας.

Οι κάτοικοι μέσω του δικηγορικού γραφείου προβάλλουν 11 λόγους στους οποίους βασίζεται η ένστασή τους στην αδειοδότηση του πύργου. Ανάμεσα σε αυτούς είναι ο επηρεασμός της ιδιωτικότητάς τους, η αλλαγή του χαρακτήρα της γειτονιάς και ο δυσμενής επηρεασμός των ανέσεων της περιοχής. Επιπρόσθετα, παρατίθενται οι επιφυλάξεις του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης για αδειοδότηση ψηλών κτηρίων στη Λάρνακα, λόγω των γεωλογικών συνθηκών της περιοχής.

«Ως εκ των πιο πάνω, παρακαλούμε πολύ όπως, αυτοί που θα αποφασίσουν για το εάν θα χορηγηθεί ή όχι η πολεοδομική άδεια που αναφέρεται στο θέμα για ανέγερση πύργου ή/και πύργων συνολικού ύψους 115m στο ΤΕΜ.:830, να αναλογιστούν εάν ήταν η δική τους κατοικία που διαμένουν με την οικογένεια τους που εφαπτόταν ή/και γειτνίαζε με το τεμάχιο, τί θα αποφάσιζαν ή/και τί θα εύχονταν να γίνει», σημειώνεται στην ένσταση. Προστίθεται τέλος πως εάν δοθεί άδεια για πύργο στη συγκεκριμένη περιοχή, οι κάτοικοι που ενίστανται προτίθενται να κινηθούν δικαστικά προκειμένου να διεκδικήσουν και να προστατεύσουν τα δικαιώματά τους.»