ΔΕΟΚ: Άμεση παρέμβαση Υπ. Εργασίας στην ξενοδοχειακή βιομηχανία

{loadposition ba_textlink}

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΟΚ, η Ομοσπονδία έθεσε επιτακτικά προς την Υπουργό την ανάγκη πρακτικής και αποτελεσματικής επίλυσης του τραγικού προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι υπάλληλοι της ξενοδοχειακής αλυσίδας AQUAL SOL. «Πάνω από εξακόσιοι υπάλληλοι έμειναν στους δρόμους χωρίς να πληρωθούν όλους τους μισθούς τους και χωρίς να έχουν ενημερωθεί από την εταιρεία αν θα επιστρέψουν στις εργασίες τους ή θα απολυθούν» υπενθυμίζει σχετικά η ΔΕΟΚ, υποδεικνύοντας ότι «η σκληρή, μέχρι απάνθρωπη, συμπεριφορά της εταιρείας AQUAL SOL – MARES MARI δεν μπορεί να μείνει απαρατήρητη και χωρίς συνέπειες από πλευράς Υπουργείου».

Τέθηκαν επίσης ενώπιον της Υπουργού οι «απαράδεκτες εργοδοτικές πρακτικές μερίδας ξενοδόχων που παραβιάζουν τις συλλογικές συμβάσεις προσφέροντας εκβιαστικά μισθούς φτώχειας στο προσωπικό και συνθήκες εργασίας που θυμίζουν παρωχημένες εποχές» με τη ΔΕΟΚ να τονίζει προς την Υπουργό ότι η ρύθμιση με αυστηρότερες νομοθεσίες και η σταθερή επιθεώρηση εργασίας είναι μονόδρομος.

Η ΔΕΟΚ πρόβαλε επίσης την ανάγκη να ψηφισθεί νομοθεσία για γενικό κατώτατο μισθό και άλλα ελάχιστα ωφελήματα όπως ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και 13ος μισθός για να σταματήσει το φαινόμενο των μισθών των 600 ευρώ το μήνα για εργασία 60 ωρών την εβδομάδα.

Η Ομοσπονδία απαίτησε επίσης από την Ζέτα Αιμιλιανίδου αυστηρές τιμωρίες και ποινές για πάταξη της αδήλωτης και παράνομης απασχόλησης στο ξενοδοχειακό και επισιτιστικό τομέα.

Τέλος ο Γενικός Γραμματέας της ΔΕΟΚ Διομήδης Διομήδους εξέφρασε στην Υπουργό την έντονη ανησυχία της οργάνωσης ότι οι εργαζόμενοι πιέζονται από παντού πληρώνοντας την κρίση με φορολογίες, με μισθούς φτώχειας, ανεργία και ανέχεια. «Η κατάσταση οδεύει ολοταχώς προς μια κοινωνική έκρηξη τεραστίων διαστάσεων αν δεν υπάρξει πραγματική παρέμβαση και αναχαίτιση της από το κράτος και την πολιτεία» σημειώνεται.

Πηγή: KYΠΕ