Διάθεση για κινηματογράφο ή για πάρτι; (vids)


Διαβάστε επίσης τι δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος για την ονομαστική του εορτή. Διαβάστε ακόμα για τα νέα στοιχεία της δολοφονίας του χρυσοχόου.


Σας δίνουμε λύσεις σύμφωνα με τη διάθεση σας. Αν έχετε όρεξη και διάθεση για ποτό και ξενύχτι σας προτείνουμε να τραγουδήσετε και να τα σπάσετε μέχρι τις πρωινές ώρες με τον Γιώργο Τσαλίκη τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίοου στο D’Argento Club στη Λεμεσό. Στο ίδιο club θα έχετε την ευκαιρία να ακούσετε ζωντανά και τους Σάκη Αρσενίου και Κυριάκο Κυανό.

Αν πάλι η διάθεση σας δεν είναι και στα καλύτερα της ή είστε σπιτόγατοι, το 24h έχει λύση και για εσάς.

Σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε κινηματογράφο και το έργο Το Αίμα του Ποιητή (Le sang d’un poète) στις 20:30 στο Rio Cinema στη Λεμεσό τη Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου.

Το “Αίμα του ποιητή” είναι χωρισμένο σε επεισόδια, κάποια από αυτά ενώνονται, κάποια όχι. Πιθανώς το πιο γνωστό είναι αυτό που απεικονίζει ένα διάσημο ποιητή ο οποίος προχωρώντας σε ένα διάδρομο ξενοδοχείου, σταματάει στις πόρτες των δωματίων και κοιτάζει μέσα από τις κλειδαρότρυπες. Αντικρίζει μια σειρά από tableaux vivants. Ένας από αυτούς δείχνει ένα παιδί που βασανίζει την κουβερνάντα του σκαρφαλώνοντας στον τοίχο. Ένας άλλος μια ομάδα Μεξικανών τυφεκιοφόρων που σκοτώνουν το θύμα τους μόνο και μόνο για να επανέλθει στη ζωή με μια αναπήδηση. Ο τρίτος, ένα σκοτεινό χώρο μέσα στον οποίο ένας άνδρας και μια γυναίκα γράφουν παρατηρήσεις ο ένας για τον άλλο ενώ αγκαλιάζονται.

Πρωταγωνιστούν:

Enrique Rivero (Poet)

Elizabeth Lee Miller (Statue)

Pauline Carton

Odette Talazac

Σκηνοθεσία: Jean Cocteau

Σενάριο: Jean Cocteau

Διάρκεια: 55′

Είδος ταινίας: Δράμα, Φαντασία

Γλώσσα: Γαλλικά

Υπότιτλοι: Ελληνικοί

Χρονολογία παραγωγής: 1932

Αν πάλι η Λεμεσός είναι πολύ μακριά για εσάς, σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε το έργο The Forest (A Selva) στις 21:00 στο Cine Studio του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στην πρωτεύουσα τη Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου.

Ένα νεαρός Πορτογάλος με αριστοκρατική καταγωγή εργάζεται σε φυτείες καουτσούκ στον Αμαζόνιο, όπου ερωτεύεται τη Γιάγια, μια όμορφη αλλά παντρεμένη γυναίκα.

Πρωταγωνιστούν:

Diogo Morgado (Alberto)

Karra Elejalde (Velasco)

Maitê Proença (Dona Yayá)

Cláudio Marzo (Juca Tristão)

Σκηνοθεσία: Leonel Vieira

Σενάριο: Ferreira de Castro, Izaías Almada

Διάρκεια: 105′

Είδος ταινίας: Δράμα, Ρομαντική

Γλώσσα: Πορτογαλικά

Υπότιτλοι: Αγγλικοί

Χρονολογία παραγωγής: 2002

Η προβολή είναι μέρος της εβδομάδας Πορτογαλικού Κινηματογράφου

Οι επιλογές των προτάσεων μας είναι από την ιστοσελίδα cyprusevents.net