Διερευνάται καταγγελία για 33 παράνομα φροντιστήρια, αναμένει ο ΣΙΦΚ

Ενημέρωση από την Αστυνομία για την πορεία διερεύνησης καταγγελιών που αφορούν 33 παράνομα φροντιστήρια αναμένει ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Φροντιστηρίων Κύπρου (ΣΙΦΚ).

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συνδέσμου, κατά την ακαδημαϊκή χρονιά 2023-2024 έγινε συνάντηση μελών του ΔΣ του ΣΙΦΚ με την Υπουργό και τη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας, όπου συζητήθηκαν κυρίως τα θέματα των παράνομων φροντιστηρίων/υποστατικών και μοριοδότησης των καθηγητών των φροντιστηρίων.

Ακολούθως έγινε έλεγχος από το ΥΠΑΝ και είχαν αφαιρεθεί από τη λίστα όσα φροντιστήρια είχαν κλείσει ή ανέμεναν την έγκρισή τους από το ΥΠΑΝ. Τα εναπομείναντα 33 φερόμενα ως παράνομα φροντιστήρια δόθηκαν από το ΥΠΑΝ στην Αστυνομία για περαιτέρω διερεύνηση, σημειώνεται.

Προστίθεται ότι σε ξεχωριστές συναντήσεις που είχε ο σύνδεσμος με τον Έφορο Φορολογίας και τη Διευθύντρια Κοινωνικών Ασφαλίσεων τον Ιανουάριο τους δόθηκε η λίστα με τα 33 φροντιστήρια.

Ο ΣΙΦΚ έχει ζητήσει τον Ιανουάριο ενημέρωση από την Αστυνομία ως προς το πού βρίσκεται η διερεύνηση των καταγγελιών, αναφέρεται καταληκτικά.

Πηγή: ΚΥΠΕ