Διεθνής κινηματογραφική διάκριση για τον Αλαφούζο

Ο Σωκράτης Αλαφούζος που χάρισε στη χώρα μας μια διεθνή κινηματογραφική διάκριση σκηνοθέτησε και πρωταγωνιστεί στη μικρού μήκους ταινία “Μικρός Βασιλιάς” η οποία είχε τρεις υποψηφιότητες σε ευρωπαϊκά φεστιβάλ!

Η ταινία ήταν υποψήφια για το βραβείο Καλύτερης Ευρωπαϊκής δραματικής ταινίας μικρού μήκους στο European Independent Film Festival, που διεξήχθη στο Παρίσι από τις 30 Μαρτίου έως 1η Απριλίου 2012 αλλά και για το βραβείο καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας μικρού μήκους και καλύτερου ηθοποιού σε ξενόγλωσση ταινία, στο Madrid Internatiοnal Film Festival, που διεξήχθη 6-9 Ιουνίου 2012.

Μάλιστα, μετά το “Βραβείο Κοινού” (Audience’s Choice Award) που έλαβε στο 60°N Os internasjonale filmfestival στην Νορβηγία, έλαβε και δεύτερη διεθνή διάκριση.

Ο ηθοποιός θέλησε να μοιραστεί με τους φίλους και τους fans του στο facebook τα νέα.

“Με πολύ χαρά και περηφάνια θέλω να σας πληροφορήσω για το 2ο Διεθνές Βραβείο για την ταινία μου “Μικρός Βασιλιάς” (Little King). Το Σάββατο 9 Ιουνίου στην Μαδρίτη με τίμησαν με το Βραβείο ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ ΣΕ ΞΕΝΝΟΓΛΩΣΗ ΤΑΙΝΙΑ – BEST ACTOR IN A ROLE NOT OF THE ENGLISH LANGUAGES στο Madrid International Film Festival”, έγραψε.

Για περισσότερες ειδήσεις www.cosmo.gr επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας