Δικαστής ζητάει από το Twitter τα δεδομένα διαδηλωτή

Ο δικαστής του δικαστηρίου του Μανχάταν, Μάθιου Σκιαρίνο, έκανε αίτημα προς τη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης να του διαβιβάσει τα στοιχεία ενός από τους χρήστες του που συμμετείχε στις διαδηλώσεις του κινήματος Occupy Wall Street

Ο δικαστής Σκιαρίνο αποφάσισε ότι ο νόμος τού επιτρέπει την πρόσβαση στα tweet και σε άλλα δεδομένα που αφορούν τον Μάλκομ Χάρις, που κατηγορείται για συμμετοχή σε επεισόδια στο πλαίσιο διαδήλωσης στη Γέφυρα του Μπρούκλιν στη Νέα Υόρκη τον περασμένο χρόνο.

Ο δικαστής δήλωσε ότι τα μηνύματα δεν συνιστούν προσωπικά δεδομένα και ότι, κατά συνέπεια, δεν καλύπτονται από τη συνταγματική εγγύηση που προστατεύει την ιδιωτική ζωή.

«Όταν αναρτάς ένα tweet, είναι σαν να φωνάζεις από το παράθυρο, ο στόχος δεν είναι να το κρατήσεις μυστικό», δηλώνει ο δικαστής σε μία 11σέλιδη απόφαση.

«Το σύνταγμα δίνει το δικαίωμα ανάρτησης tweet, αλλά καθώς πολλοί άνθρωποι το διαβάζουν για λογαριασμό τους, υπάρχουν παρά ταύτα συνέπειες αυτών των απόψεων που εκφράζονται δημόσια. Αυτό που εκφράζετε δημόσια ανήκει σε όλον τον κόσμο, ό,τι κρατάτε για τον εαυτό σας σάς ανήκει», γράφει στην επιχειρηματολογία του.

Το Twitter ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει τις ενέργειες στις οποίες θα προχωρήσει τις επόμενες ημέρες.

«Σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας του Twitter, οι χρήστες είναι ιδιοκτήτες του περιεχομένου των μηνυμάτων που αναρτούν. Υπερασπιζόμαστε αποφασιστικά τους χρήστες μας και τα δικαιώματά τους», διαβεβαίωσε η εταιρεία του Σαν Φρανσίσκο.

Περισσότερες ειδήσεις στο 24h.gr,επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.