Δίκη Πισπιρίγκου: Πραγματογνωμοσύνη για το σύνδρομο Μινχάουζεν ζητεί η κατηγορουμένη

Το αίτημα για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη της Ρούλας Πισπιρίγκου προκειμένου να εξεταστεί αν πάσχει από το σύνδρομο Μινχάουζεν δια αντιπροσώπου επανέφερε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο συνήγορό υπεράσπισής της Αλέξης Κούγιας.

«Είχαμε κάνει ένα αίτημα για πραγματογνωμοσύνη. Η κυρία κατηγορουμένη είναι υγιέστατη ψυχολογικά. Έχουμε τη δυνατότητα η πραγματογνωμοσύνη να γίνει κατά τη διάρκεια της δίκης. Μπορείτε να την αποφασίσετε σήμερα ώστε να τελειώνει αυτή η ιστορία περί δήθεν συνδρόμου Μινχάουζεν. Σε καμία περίπτωση δεν πάσχει από το σύνδρομο Μινχάουζεν» τόνισε ο κ. Κούγιας.

Στη συνέχεια στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε και κατέθεσε η παιδίατρος του νοσοκομείου του Ρίου Βενετία Μπέλου, η οποία ανέφερε πως ακόμη και σήμερα δεν έχει καταλήξει στα αίτια που προκάλεσαν αυτό τα επεισόδιο στο παιδί. «Έφυγε αδιάγνωστη από εμάς», τόνισε για το κοριτσάκι η παιδίατρος, η οποία σήμερα υπηρετεί στο νοσοκομείο του Αγρινίου.

Ειδικότερα και αναφερόμενη στο επεισόδιο που είχε παρουσιάσει το παιδί στις 22 Ιανουαρίου 2022 ενώ νοσηλεύοταν στο νοσοκομείο του Ρίου, η μάρτυρας κατέθεσε:

«Η Τζωρτζίνα είχε αποκορεσμό γύρω στο 70 και ταχυκαρδία. Μέχρι να παρέμβω το παιδί επανήλθε… Επικοινώνησα με την ΜΕΘ Παίδων για να την ενημερώσω, μίλησα με εφημερεύουσα γιατρό. Το παιδί ήταν ωχρό, δεν έκανε κινήσεις άκρων. Το χαρακτηριστικό του επεισοδίου ήταν η έντονη ωχρότητα. Μετά έκανε δύο επεισόδια εμέτων».

Πρόεδρος: Ποιος σας φώναξε; Η μητέρα;

Μάρτυρας: Δε θυμάμαι

Πρόεδρος: Ποιος χορηγούσε τα φάρμακα;

Μάρτυρας: Η μητέρα

Στη συνέχεια η μάρτυρας δέχθηκε ερωτήσεις από τον κ. Κούγια.

«Δεν καταλήξαμε στο τι οφείλονται τα επεισόδια. Καταλήξαμε πως χρειάζεται νευρολογικό έλεγχο. Από εμάς έφυγε αδιάγνωστη», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Μπέλλου απαντώντας σε κάποιες από τις ερωτήσεις του συνηγόρου. Μάλιστα, η ίδια κατέθεσε πως ένας από τους συνοδούς του παιδιού, χωρίς να θυμάται εάν ήταν ο πατέρας ή η μητέρα, είχε ενημερώσει άμεσα τους γιατρούς για το επεισόδιο που εμφάνισε το παιδί στις 22 Ιανουαρίου.

Κούγιας: Αυτό δε δείχνει ότι δεν ήθελε να προκαλέσει κακό στο παιδί;

Μάρτυρας: Δεν γνωρίζω.

Κούγιας: Τι είναι αυτή;

Κούγιας: Έχετε ξαναδεί μητέρα παιδιού για να πείσει τους γιατρούς ότι συμβαίνουν επεισόδια να τα τραβάει σε βίντεο; Έχει φτάσει στο σημείο αυτό για να πείσει

Μάρτυρας: Είναι πολύ σοβαρό για τους γονείς να κάνουν καταγραφή του επεισοδίου για να τα δουν οι νευρολόγοι σε δεύτερο χρόνο.

Η δίκη συνεχίζεται.

πηγή: CNN Greece