Δικηγόροι κοράκια σαρώνουν την αγορά

 

Δυστυχώς όπως και σε κάθε άλλο επάγγελμα έτσι και στο Δικηγορικό επάγγελμα υπάρχουν πολλοί που προσβάλλουν το χώρο και τους συναδέλφους τους.

Το 24H θα αγγίξει και αυτό το θέμα, όπου κανένα άλλο Μέσο δεν τόλμησε να ασχοληθεί. Το 24Η έχει γίνει δέκτης πολλών καταγγελιών που έχει αρχίσει ήδη να ερευνά.

Παράλληλα, είναι ευχής έργο ότι πολλοί Δικηγόροι με τους οποίους συνομιλήσαμε είναι έτοιμοι να βοηθήσουν, ούτως ώστε να μην αμαυρώνετε το επάγγελμα και το λειτούργημα για τις ενέργειες κάποιων “συναδέλφων” τους με ή χωρίς εισαγωγικά.

Στα ίδιο μήκος κύματος και ο Δικηγορικός Σύλλογος με θέσεις του Προέδρου του, όπου προτρέπει τους Πολίτες να καταγγέλλουν άμεσα τον οποίο Δικηγόρο τους “εκμεταλλεύεται ” η τους ” κοροϊδεύει ” διαβεβαιώνοντας ότι όλες οι περιπτώσεις θα εξετάζονται και θα παραπέμπονται στο πειθαρχικό.

Έχουμε ήδη καταγγελίες για  γνωστά γραφεία όπως του “Μ.” και του “Κ.”

Οι μαρτυρίες αναφέρουν ότι τα δύο αυτά πολύ γνωστά γραφεία “κατάφεραν” να πείσουν συμπολίτες μας να τους εμπιστευτούν χιλιάδες προσφυγές με Δικηγορικά έξοδα μερικών εκατομμυρίων €, χωρίς βέβαια καμιά επιτυχία για τους πελάτες τους. Πουλούσαν φρούδες ελπίδες στους ανθρώπους που ήλπιζαν σε μια ευτυχή κατάληξη.  Οι δικηγόροι όμως θησαύρισαν.

Καταγγελίες όπου Δικηγόροι κοροϊδεύουν συναδέλφους τους ” καθυστερώντας” τους

Υπάρχει περίπτωση, όπως το γραφείο του “Μ.” στην Λευκωσία, όπου προωθεί υποθέσεις βγάζοντας και μονομερείς αποφάσεις για να στοιβάζουν Δικηγορικά έξοδα, αφού τελικά οι αποφάσεις αυτές θα ακυρωθούν. 

Δικηγόροι με πολύ μεγάλη περιουσία που απέκτησαν εντός και εκτός Κύπρου, χωρίς βέβαια να πληρώνουν φόρους όπως ο “Μ.”

Υποθέσεις “κλοπής” εταιρειών ιδιοκτητριών Ακίνητης Περιουσίας από απένταρους πελάτες, οι οποίοι δεν μπορούν να στηρίξουν την οικογένεια τους πόσο μάλλον να δικαιολογήσουν αγορές εκατομμυρίων €.

Τους αναλαμβάνουν όμως και τους παροτρύνουν όπως το γραφείο του “Μ.” και του “Κ.” με στόχο να εισπράξουν από τους πραγματικούς ιδιοκτήτες χρήματα υπό την απειλή της μακροχρόνιας δικαστικής μάχης.

Το τραγικό είναι ότι αυτοί οι “δικηγόροι” χρηματοδοτούν πλήρως τις νομικές μάχες αυτές, πράγμα εντελώς αντιδεοντολογικό ίσως και παράνομο.

Υπάρχουν και οι περιπτώσεις εκμετάλλευσης,  όπου γραφείο από την Λευκωσία “Π.” ζητά από κατηγορούμενο για επιταγές συνολικού ύψους 500€ δικηγορικά έξοδα, άλλα 500€ για να αποσύρουν την ιδιωτική ποινική ενάντιων τους για μια μόνο εμφάνιση τους στο Δικαστήριο.

Αυτές και άλλες πολλές υποθέσεις θα σας αποκαλύψουμε σύντομα.

Οσοι έχετε πέσει θύματα αυτών των κορακιών που εμφανίζονται με τον μανδύα των δικηγόρων μπορείτε να το καταγγείλετε στο 24Η