ΔΗΚΟ: Ο Λιλλήκας καπηλεύεται το όνομα του Τάσσου Παπαδόπουλου

 


Διαβάστε επίσης, “Για το μνημόνιο συζήτησε ο Λιλλήκας με Σαμαρά και Παπούλια” και Μέλη Ρόταρυ σε Αναστασιάδη: “Ας βγεις απ΄ τον α΄ γύρο…”¨.


Σε ανακοίνωση το ΔΗΚΟ κάνει λόγο για «επικοινωνιακή πολιτική χωρίς ηθικούς φραγμούς και εκτός των πλαισίων της πολιτικής ηθικής και δεοντολογίας», κατηγορώντας τον κ. Λιλλήκα ότι «αυτοπροβάλλεται ως κληρονόμος της πολιτικής, ακόμα και των αγώνων του Τάσσου Παπαδόπουλου».

Το ΔΗΚΟ στην ανακοίνωση αναφέρει ότι ο Γιώργος Λιλλήκας διέγραψε και έριξε στον κάλαθο των αχρήστων τη Συμφωνία της 8ης Ιουλίου 2006, που αποτελούσε το θεμέλιο της διεκδικητικής στρατηγικής του Τάσσου Παπαδόπουλου μετά την παλλαϊκή απόρριψη του σχεδίου Ανάν. Τον επικρίνει επίσης ότι απαξίωσε και παρέκαμψε τη μορφή λύσης του Κυπριακού, που και ο Τάσσος Παπαδόπουλος αποδεχόταν ως ύστατο ιστορικό συμβιβασμό, δηλαδή τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία με το σωστό περιεχόμενο.

«Ενώ ο αείμνηστος Πρόεδρος, όπως οι πλείστοι πρώην Πρόεδροι της Δημοκρατίας απέρριπταν κάθε πρόταση για συζήτηση, είτε σε διεθνή διάσκεψη είτε άλλως πως, των διεθνών πτυχών του Κυπριακού προτού οι συνομιλίες και οι διαπραγματεύσεις για τις εσωτερικές πτυχές φτάσουν σε ακτίνα συμφωνίας, ο Γ. Λιλλήκας προβάλλει τη θεωρία για ‘παράλληλη και ταυτόχρονη διαπραγμάτευση’ όπως μόλις χθες το βράδυ επανέλαβε», αναφέρει το ΔΗΚΟ.

Επιπρόσθετα, στην ανακοίνωση κατηγορεί τον κ. Λιλλήκα ότι προβάλλει ιδέες και προτάσεις που οδηγούν σε χαλαρή ομοσπονδία, κάτι που απέρριπτε αποφασιστικά και σθεναρά ο Τάσσος Παπαδόπουλος.«Ο δήθεν θεωρητικός της διεκδικητικής πολιτικής και στρατηγικής, προφανώς κατατάσσει τον αείμνηστο Πρόεδρο στους μη διεκδικητικούς ηγέτες. Δεν το λέει φυσικά. Οι πολιτικές, οι ενέργειες του και οι θεωρίες του το αποδεικνύουν», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Το ΔΗΚΟ χαρακτηρίζει επίσης τον Γιώργο Λιλλήκα «άλλοτε νεοκύπριο και θιασώτη μιας λύσης του Κυπριακού στη βάση των Ιδεών Γκάλι», αναφέροντας ότι στη συνέχεια «ταυτίστηκε με τις ιδέες και τις θεωρίες του ΑΚΕΛ και που για λόγους ιδιοτελείς και προσωπικού πολιτικού οφέλους επέλεξε να συμπορευτεί με τον Τάσσο Παπαδόπουλο το 2008, επειδή θεωρούσε δεδομένη την επανεκλογή του».

Αναφέρει ακόμη ότι ο Γιώργος Λιλλήκας επιχειρεί «με ένα αχταρμά θεωριών, προτάσεων και θέσεων να προβληθεί ως ο μεγαλύτερος πατριώτης, ο μεσσίας και ο σωτήρας της Κύπρου».

«Προφανώς, θεωρεί ότι ο κυπριακός λαός τρώει κουτόχορτο, ότι δεν διαθέτει μνήμη και κρίση. Ματαιοπονεί. Όσο πλησιάζει η μέρα των εκλογών και όσο διαπιστώνει ότι δεν συγκεντρώνει ικανοποιητική εκλογική πελατεία, αλλά αντίθετα μειώνονται συνεχώς και όλο και περισσότερο και εκείνοι που πρόσκαιρα παραπλανήθηκαν από τα επικοινωνιακά του τερτίπια, θα κατανοήσει ότι ο κυπριακός λαός διαθέτει και μνήμη και κρίση», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το ΔΗΚΟ.

Πηγή ΚΥΠΕ