ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ: Η Τράπεζα Κύπρου θα συνεχίσει να στηρίζει την οικονομία

Ο Πανίκος Νικολάου προσθέτει πως η τράπεζα παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις με προσοχή.

Η Τράπεζα Κύπρου ως ο μεγαλύτερος χρηματοπιστωτικός οργανισμός της Κύπρου οφείλει να συνεχίσει να στηρίζει την κοινωνία και την οικονομία εν μέσω της έκτακτης κατάστασης που προκύπτει από την πανδημία του κορωνοϊού, τονίζει ο Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας.

«Ως ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες και ο μεγαλύτερος χρηματοπιστωτικός οργανισμός της Κύπρου, αποτελούμε αναπόσπαστο τμήμα του κοινωνικού ιστού. Στηρίζουμε την οικονομία και την κοινωνία και οφείλουμε να συνεχίσουμε να το κάνουμε. Αναζητούμε τρόπους να ανακουφίσουμε με πρακτικά μέτρα όσους πλήττονται περισσότερο από την κρίση», αναφέρει ο κ. Νικολάου σε μήνυμά του προς το προσωπικό, το οποίο εξασφάλισε το ΚΥΠΕ.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, «σε τέτοιες εποχές οι πιο ισχυροί έχουν υποχρέωση να στηρίζουν τους πιο ευάλωτους. Η Τράπεζα Κύπρου πάντα ήταν και πάντα θα είναι δίπλα στον κόσμο που την εμπιστεύεται και τη στηρίζει».

Ο Πανίκος Νικολάου προσθέτει πως η τράπεζα παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις με προσοχή.

«Από τα μέσα Φεβρουαρίου, έχουμε ενεργοποιήσει το Σχέδιο Διαχείρισης Πανδημίας, το οποίο συνεχίζει να υλοποιείται και να κλιμακώνεται με βάση τις εξελίξεις, τις αποφάσεις της κυβέρνησης και τις οδηγίες των ειδικών», σημειώνει.

«Λαμβάνουμε αυστηρά μέτρα πρόληψης και προστασίας στους χώρους εργασίας μας. Διαχωρίζουμε ομάδες και διατηρούμε ασφαλείς αποστάσεις. Κάνουμε τακτικές απολυμάνσεις, συνεχείς καθαρισμούς και εντατικοποιούμε τα μέτρα ατομικής υγιεινής».

Η τράπεζα, λέει ο κ. Νικολάου, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο δίκτυό της «τηρώντας πρώτα απ’ όλα με αυστηρότητα τα μέτρα ελέγχου της ροής των πελατών και αποτρέποντας περιστατικά ρίσκου».

«Προτρέπουμε τους πελάτες μας να απευθύνονται στα εναλλακτικά κανάλια εξυπηρέτησης και συναλλαγών ώστε να αποφορτίσουμε το δίκτυο. Τους συμβουλεύουμε από τα ΜΜΕ να μείνουν σπίτι, καθώς μπορούν να κάνουν όλες τις συναλλαγές τους από το τηλέφωνο και το διαδίκτυο. Ώστε και να νιώθουν πιο ασφαλείς αλλά και να συνεχίσουμε απρόσκοπτα να εξυπηρετούμε», σημειώνει.

Τέλος, σημειώνει ότι η τράπεζα ενθαρρύνει την ευέλικτη εργασία με εκ περιτροπής εργασία, τηλεεργασία από το σπίτι. Αναβάλαμε ταξίδια, εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις. Η τεχνολογία μας παρέχει τις λύσεις.