Δήμαρχος Ανδρέας Χρίστου: “Καμία ανάμιξη του γιου μου με την τοποθέτηση των πασσάλων στους δρόμους της Λεμεσού”

{loadposition ba_textlink}

Με αφορμή και τις πρόσφατες πλημμύρες που είχαν σημειωθεί τις τελευταίες εβδομάδες στην πόλη της Λεμεσού, η εφημερίδα «24» έγινε δέκτης έντονων παράπονων και επικρίσεων από πολίτες της πόλης σχετικά με το θέμα των πλημμύρων αφήνοντας αιχμές για τον Δήμαρχο Αντρέα Χρίστου και τους μεταλλικούς πασσάλους που έχουν τοποθετηθεί στα πεζοδρόμια του κέντρου της πόλης.

Το «επιλήψιμο» της όλης υπόθεσης, σύμφωνα πάντα με τα όσα μας κατήγγειλαν ήταν πως η τοποθέτηση των συγκεκριμένων πασσάλων τοποθετήθηκαν από την εταιρεία του γιου του Δήμαρχου της πόλης Αντρέα Χρίστου.

Επισκεφτήκαμε το κέντρο της πόλης και όντως διαπιστώσαμε πως όλα τα πεζοδρόμια γέμισαν με μεταλλικούς μικρούς πασσάλους.

Μάλιστα οι καταστηματάρχες της πόλης μάς τόνισαν πως είναι δυσαρεστημένοι από το φαινόμενο που παρεμποδίζει τους πελάτες τους. Το ίδιο σκηνικό ισχύει και για τους πεζούς πολίτες, καθώς, όπως μας τονίζουν, δεν χρειαζόντουσαν τόσοι πολλοί πάσσαλοι στα πεζοδρόμια.

Κάποιοι άλλοι μας επανέφεραν και το θέμα πως, πίσω από τα «παλούκια» (όπως μας τα είπαν) είναι ο γιος του δήμαρχου και η εταιρεία του.

Α. Χρίστου: Τίποτα από όλα αυτά δεν ισχύει

Η «24» θέλοντας να δώσει απάντηση στο θέμα αυτό, επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Αντρέα Χρίστου δίνοντας του τον λόγο.

24: Κύριε Χρίστου έχουμε δεχθεί αρκετές καταγγελίες σε ό,τι αφορά κάποιους μικρούς πασσάλους που έχουν τοποθετηθεί στα πεζοδρόμια, και μας είπαν μάλιστα πως η εταιρεία που τα έχει βάλει είναι αυτή του γιου σας.

-Έχω απαντήσει γραπτώς και δημόσια γι΄ αυτό το θέμα.

24: Ποια είναι η απάντησή σας;

Αυτό το πράγμα δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, ο γιος μου εργάζεται εις τη Λευκωσία ως κοινωνιολόγος και κάνει μεταπτυχιακό στο πανεπιστήμιο Λευκωσίας και δεν έχει καμιά ανάμειξη με το θέμα. Οι στύλοι που έχουν μπει στα πεζοδρόμια ήταν μέσα στο συμβόλαιο του έργο από τους δυο μεγάλους εργολάβους, τους αδελφούς Ιάκωβου και τον Μιλτιάδη Νεοφύτου και κατασκευάστηκαν σε 2 εργοστάσια, ένα στη Λάρνακα και ένα στη Λεμεσό μέσω των εργολάβων. Καμιά ανάμειξη δεν έχει ούτε ο Δήμος, ούτε ο Αντρέας Χρίστου. Αυτά είναι σημεία αισχρής συκοφαντίας, καμιά σχέση δεν είχαμε ούτε έχουμε με τέτοια πράγματα.

24: Δεν ανήκει σε κάποια άλλη υπεργολαβία δηλαδή, ή σε κάποιο άλλο;

Όχι, είναι κομμάτι της εργολαβίας, οι εργολάβοι οι μεγάλοι πάντοτε ως συνήθως αναθέτουν κομμάτια μικρά σε υπό-εργολάβους. Σχετικά με τους εργολάβους του συγκεκριμένου έργου μπορώ να σας δώσω τα ονόματά τους και τηλέφωνά τους, όπως τα έχω ξαναδώσει, γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που ακούω τις συκοφαντίες αυτές.

Το ρεπορτάζ δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα 24 που κυκλόφορησε στις 18/1/2015