Δυνατότητες συνεργασίας σε φυσικό αέριο και ΑΠΕ βλέπουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Παράλληλα έκανε λόγο για τεράστιες προοπτικές της Κύπρου στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ).

«Θα ήμασταν πολύ ευτυχείς να μοιραστούμε την εμπειρία μας με την Κύπρο, αλλά και να ενθαρρύνουμε μερικές από τις εταιρείες μας να έρθουν και να εξετάσουν τις ευκαιρίες εδώ στην Κύπρο», ανέφερε απαντώντας σε ερώτηση για τις προοπτικές συνεργασίας στον τομέα του φυσικού αερίου.

Ανέφερε παράλληλα ότι ότι τα Η.Α.Ε. που φιλοξενούν το διεθνή Οργανισμό Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας εργάζονται πολύ στενά με την Κύπρο στην εξέταση των δυνατοτήτων για τις ΑΠΕ. Όπως είπε, πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα μπροστά, όχι μόνο για το περιβάλλον, αλλά είναι επίσης εμπορικά βιώσιμο και κάθε χρόνο το κόστος επένδυσης γίνεται χαμηλότερο.

«Υπάρχουν τεράστιες ευκαιρίες εδώ στην Κύπρο στους τομείς της ηλιακής, αιολικής και γεωθερμικής (ενέργειας)», ανέφερε.

Από πλευράς του ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης αναφέρθηκε στις δύο χωριστές συμφωνίες παραχώρησης των εμπορικών δραστηριοτήτων του λιμανιού Λεμεσού στην εταιρεία των Η.Α.Ε, DP World.

Είπε επίσης ότι ο ευρύτερος τομέας των υδρογονανθράκων είναι επίσης άλλη μια περιοχή όπου υπήρξε συνεργασία με εταιρείες από τα ΗΑΕ και το ίδιο συμβαίνει και για τις ΑΠΕ. Πρόσθεσε ότι ο τουρισμός, οι επενδύσεις και οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες αποτελούν επίσης νέους τομείς όπου υπάρχει επιθυμία για περισσότερα αποτελέσματα.