Διπλό φονικό στις Εργάτες: Το μένος του δράστη «έδειξαν» οι νεκροτομές – Όλες οι λεπτομέρειες

Το μένος και την έξαλλη κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο 59χρονος, επιβεβαίωσε οι νενομισμένες νεκροτομές που διενεργήθηκαν στις σορούς των δύο θυμάτων του διπλού φονικού που διαπράχθηκε το πρωί της Τετάρτης στους Εργάτες, με θύματα την 52χρονη σύζυγο του δράστη, Ανδρούλα Αβραξίδου και τον 20χρονο γιό του, Στέλιο Γιάγκου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, από την ιατροδικαστική εξέταση στις σορούς, η οποία ήταν πολύωρη και διενεργήθηκε από τους ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξο Ορθοδόξου, διαπιστώθηκε πως ο θάνατος και των δύο θυμάτων επήλθε από αιμορραγικό σοκ και πολλαπλών τραυμάτων.

Συγκεκριμένα, ο 59χρονος επέφερε στην μητέρα 22 μαχαιριές σε διάφορα μέρη του σώματος της, ενώ ο θάνατος της επήλθε από αιμορραγικό σοκ συνεπεία ρήξης αορτής καθώς και πολλαπλών τραυμάτων σώματος και ζωτικών οργάνων, προκληθέντα από νύσσον και τέμνον όργανο.

Ο 20χρονος, έφερε πέντε μαχαιριές και ο θάνατος του επήλθε από αιμορραγικό σοκ συνεπεία ρήξης δεξιάς καρωτίδας, καθώς και πολλαπλών τραυμάτων σώματος, προκληθέντα από νύσσον και τέμνον όργανο.

Την ίδια ώρα, οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται ώστε να συμπληρωθούν όλα τα κομμάτια του παζλ και να ολοκληρώσει το φάκελο της υπόθεσης, με σκοπό την παραπομπή του 59χρονου σε δίκη, όπου θα βρεθεί κατηγορούμενος με δύο φόνους.

Ο 59χρονος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, αφού φέρει διάφορα τραύματα, με τον ίδιο να αναφέρει πως επιχείρησε να θέσει τέρμα στη ζωή του, ενώ εκεί στο νοσοκομείο βρέθηκε το πρωί το Δικαστήριο, για τη διαδικασία έκδοσης διατάγματος προσωποκράτησης του. Ο 59χρονος εξετάστηκε από ψυχίατρο, ο οποίος έκρινε πως είναι σε θέση να παρακολουθήσει τη διαδικασία, παρά τα ψυχιατρικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Σε προφορική του κατάθεση, ο 59χρονος ισχυρίζεται πως δεν θυμάται το τι εκτυλίχθηκε το πρωί της Τετάρτης στην οικία του, ωστόσο ακόμη δεν έχει περάσει από ανάκριση, κάτι το οποίο αναμένεται να γίνει εντός των επόμενων ωρών.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 59χρονος πρώτα σκότωσε την 52χρονη σύζυγο του, η οποία δέχθηκε τις πρώτες μαχαιριές εντός της οικίας, ενώ στη συνέχεια προσπάθησε να γλιτώσει, ωστόσο ο 59χρονος την καταδίωξε και κατάφερε να την δολοφονήσεις στην αυλή της οικίας. Ακολούθως, ο 59χρνος επέστρεψε στην οικία όπου δολοφόνησε τον 20χρονο γιο του, η σορός του οποίου βρέθηκε στο διάδρομο του σπιτιού.

Από τα χέρια του 59χρονου γλίτωσε ο δεύτερος γιος της οικογένειας, τον οποίο ο δράστης προσπάθησε να σκοτώσει αρχικά με καλώδιο, επιχειρώντας να τον πνίξει, ενώ στη συνέχεια τον τραυμάτισε με μαχαίρι στο λαιμό. Ωστόσο, γείτονας άκουσε τις φωνές και προσέτρεξε στην οικία, με τον 59χρονο όταν τον βλέπει, να τρέπεται σε φυγή και να εγκαταλείπει τη σκηνή του εγκλήματος.

Τις φωνές κατά τη διάρκεια του φονικού άκουσε και η αδελφή της 52χρονης, που διαμένει σε διπλανή οικία, η οποία έσπευσε στην οικία του ζεύγους, όπου αντίκρισε το αποτρόπαιο θέαμα, ενώ κάλεσε αμέσως την Αστυνομία.

Ο 59χρονος είχε εντοπιστεί περίπου τρεις ώρες αργότερα στις Χαλεπιανές, όπου κρυβόταν σε εγκαταλελειμμένο υποστατικό, έχοντας στην κατοχή του δύο μαχαίρια.

Πηγή: reporter.com.cy