ΔΗΣΥ: Χαιρετίζει τη συμφωνία για την Ελλάδα

{loadposition ba_textlink} 

Την επίτευξη συμφωνίας στη Σύνοδο Αρχηγών Κρατών της Ευρωζώνης για το θέμα της Ελλάδας χαιρετίζει ο Δημοκρατικός Συναγερμός, με τον Αναπληρωτή Πρόεδρο Λευτέρη Χριστοφόρου να δηλώνει ότι «δεν θα μπορούσαμε ποτέ να διανοηθούμε την Ενωμένη Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα», σημειώνοντας παράλληλα την συνεισφορά της Κύπρου προς αυτό.

Σε δηλώσεις του το μεσημέρι, στα γραφεία του ΔΗΣΥ, ο κ. Χριστοφόρου είπε ότι η απόφαση διασφαλίζει την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ.

Αναφέρθηκε παράλληλα στη στήριξη της Κύπρου, που, όπως είπε, δόθηκε σε όλα τα επίπεδα και καθ` όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων «τόσο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όσο και από από τον Υπουργό Οικονομικών, οι οποίοι υποστήριξαν με σθένος την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και που συνέβαλαν στην επίτευξη συμφωνίας».

Συμπλήρωσε ότι ο αγώνας ήταν «μονόδρομος», ώστε να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη. «Είμαστε ευτυχείς γιατί αυτό έχει επιτευχθεί» πρόσθεσε.

Δήλωσε εξάλλου, ότι ο ΔΗΣΥ αναγνωρίζει τις νέες μεγάλες θυσίες που καλείται να επωμιστεί ο ελληνικός λαός, τουλάχιστον όμως, συμπλήρωσε, «έχουν αποφευχθεί τα χειρότερα, που μια άτακτη χρεοκοπία και έξοδος από το Ευρώ θα συνεπαγόταν» επιφέροντας την καταστροφή.

«Η Ελλάδα, όσο ποτέ άλλοτε, έχει επιτακτική ανάγκη και καθήκον να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και σε συνεννόηση στο εσωτερικό μέτωπο να δημιουργηθεί εθνική ομοψυχία για να μπει το συμφέρον της χώρας πάνω από οποιαδήποτε κομματικά συμφέροντα, ώστε να μπορέσει η συμφωνία να υλοποιηθεί και η χώρα να προχωρήσει σε αναγκαίες μεταρρυθμίσεις», κατέληξε.

Πηγή: KYΠΕ