Δότες για τον 5χρονο Γιώργο!-Μας έκαναν… μπαλάκι

 


 Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

 Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Της Άρτεμις Καζά

Έπιασαν τόπο οι προσευχές και οι εκκλήσεις  συγγενών και φίλων του 5χρονου Γιώργου που πάσχει από λευχαιμία και χρειάζεται άμεσα μεταμόσχευση μυελού των οστών. Σύμφωνα με πληροφορία βρέθηκαν δύο συμβατοί δότες για τον μικρό από το Ισραήλ και την Αμερική και σύντομα ο Γιώργος θα μπει σε διαδικασία μεταμόσχευσης. Η κατάσταση του μικρού κρίνεται κρίσιμη και σίγουρα ο παράγοντας χρόνος όπως είχε αναφερθεί και σε συνέντευξη Τύπου παίζει καθοριστικό ρόλο στον αγώνα που δίνει σήμερα ο μικρός Γιώργος. 

Ψάχνοντας την πληροφορία που μας δόθηκε, ρωτήσαμε στο Καραϊσκάκειο ίδρυμα αλλά μας είπαν ότι καλύτερο θα ήταν να μιλήσουμε με τους γιατρούς του μικρού τον κ. Μακρίδη ή τον κ. Λοΐζου,  Παιδογκολόγους στο Μακάριο νοσοκομείο.  Ο Παιδοογκολόγος κ. Μακρίδης βρήκε χρόνο και  παραξενεμένος μας είπε ότι δεν έχει καμία τέτοια πληροφόρηση ότι βρέθηκε δηλαδή συμβατός δότης. Μάλιστα μας εξήγησε ότι υπεύθυνοι για εξεύρεση συμβατών δοτών είναι το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα και αυτός είναι απλώς ο γιατρός του μικρού. «Πιθανοί δότες υπάρχουν παντού σε όλο τον κόσμο και όταν έρθει εκείνη η ώρα και χρειάζεται να μεταμοσχευθεί ένας ασθενής το ίδιο το Καραϊσκάκειο, ψάχνει πιο βαθιά στην τράπεζα δοτών και συγκεκριμένα στη χώρα που υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες». 

Θέλοντας να μάθουμε τελικά τι γίνεται με τους δότες που υποθετικά βρέθηκαν για τον μικρό, αφού και το κάθε λεπτό είναι εξαιρετικά σημαντικό για τον πεντάχρονο Γιώργο, καλέσαμε ξανά το Καραϊσκάκειο, χωρίς όμως αποτέλεσμα, αφού και οι δύο οι υπεύθυνοι απουσίαζαν. Γίναμε δηλαδή “μπαλάκι” μεταξύ Καραϊσκάκειου και Μακαρίου…

Εμείς ευχόμαστε η πληροφορία να είναι πραγματική και ας μην το γνωρίζουν  ακόμα οι αρμόδιοι!!!

 

Νεότερη ενημέρωση (14:00) 

Σύμφωνα με πληροφορία που έδωσε ο παππούς του μικρού Γιώργου, όντως έχουν βρεθεί δύο συμβατοί δότες και ο πεντάχρονος εντός έξι με δέκα ημερών θα ταξιδέψει στη Γερμανία με σκοπό να γίνει άμεσα η μεταμόσχευση.