ΔΡΟΥΣΙΩΤΗΣ στο 24Η: «ΕΡΧΟΝΤΑΙ και άλλες αυξήσεις των καυσίμων τουλάχιστον δυο σεντ το λίτρο, δύσκολο το 2024 για τον καταναλωτή»

«Αυτή την εβδομάδα υπάρχει εκτίμηση οτι θα αυξηθούν ακόμη δυο σεντ το λίτρο στα καύσιμα», αναφέρει στο 24Η ο κύριος Μάριος Δρουσιώτης.

Την ανηφόρα παίρνουν οι τιμές των καυσίμων στην Κύπρο και οι καταναλωτές σφίγγουν τα δόντια για να αντέξουν… Πόσο όμως;

«Ήδη το πετρέλαιο κίνησης ξεπέρασε το €1.60», ανέφερε χαρακτηριστικά στο 24Η, ο κύριος Μάριος Δρουσιώτης.

«Αυτή τη στιγμή που μιλάμε η βενζίνη ανέρχεται στα €1.51, σε δυο μήνες δεν μπορώ να ξέρω τι θα γίνει όμως υπάρχει εκτίμηση ότι στις επόμενες δέκα μέρες αναμένεται περεταίρω αύξηση στα καύσιμα, δυο σεντ το λίτρο.

Έχω παρατηρήσεις και λέω πως όσο αυξάνονται οι τιμές αυξάνονται και οι επισκέψεις στα κατεχόμενα των καταναλωτών για αγορά καυσίμων και όταν μειώνονται συμβαίνει το αντίθετο.

Το 2024 εκτιμώ οτι θα είναι πιο δύσκολο από το 2023 για τον καταναλωτή. Η κυβέρνηση δεν φαίνεται να υιοθετεί τις προτάσεις των κομμάτων για μόνιμα μειωμένο ΦΠΑ με τα στοιχεία που έχουμε σήμερα.

Σημειώνω πως όπως ανέφερε και ο Υπουργός Οικονομικών επανεξετάζεται και το θέμα για προσωρινή μείωση του ΦΠΑ, όταν ερθει η ώρα», ανέφερε στο 24Η ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Καταναλωτών κύριος Μάριος Δρουσιώτης.

 

ΜΧ