Δύσκολο παζλ για την εξαφάνιση δύο γυναικών – Οι ελπίδες στα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα

Δύσκολο παζλ για τους ανακριτές χωρίς εντοπισμό θυμάτων

Φως στην άκρη του τούνελ μέσα από τις ανακρίσεις του βασικού υπόπτου και κυρίως τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα του ιδίου και των δύο γυναικών που έχουν εξαφανισθεί, ψάχνει η Αστυνομία. Η αδυναμία εντοπισμού σορών δυσκολεύει αφάνταστα το έργο των ανακριτών που προσπαθούν να βρουν την άκρη του νήματος μέσω άλλων οδών.

 

Οι ανακριτές έχουν δημιουργήσει κλοιό γύρω από τον 32χρονο από τη Συρία, ο οποίος όμως επιμένει στον αρχικό του ισχυρισμό με βάση τον οποίο είχε συνευρεθεί με την 33χρονη και την 43χρονη στο εξοχικό στον Κάτω Αμίαντο, αλλά τις μετέφερε πίσω στο σπίτι τους στη Λάρνακα σώες και αβλαβείς.

Τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο για τους ανακριτές όσο δεν εντοπίζεται ο καταζητούμενος, ο οποίος έχει κατονομαστεί από τον βασικό ύποπτο ως πρόσωπο που μπορεί να γνωρίζει για την τύχη της Mariia Gazibagandova και της Alraeesi Khaiat.

Αστυνομική πηγή ανέφερε στη “Χ” ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι ο 23χρονος από τη Συρία, ο οποίος κατοικεί μόνιμα στη Λεμεσό, έχει διαφύγει στα κατεχόμενα. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι οι Διωκτικές Αρχές θα πρέπει να συνεργαστούν με τη Διακοινοτική Επιτροπή για την εγκληματικότητα για εντοπισμό και παράδοση του προσώπου αυτού.

Στο μεταξύ, ο 32χρονος αναμένεται να οδηγηθεί την ερχόμενη Παρασκευή, με τη λήξη του παρόντος διατάγματος προσωποκράτησης, ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για σκοπούς ανανέωσης της προφυλάκισης αφού υπάρχουν αρκετά στοιχεία που δικαιολογούν το αίτημα ανανέωσης.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, αυτό θα γίνει στη βάση της διερεύνησης αδικημάτων απαγωγής προσώπων με σκοπό τον άδικο περιορισμό με την ελπίδα, οι ανακριτές, στο διάστημα που θα τους δοθεί από το δικαστήριο, να βρουν την άκρη και να επιβεβαιώσουν ότι οι δύο γυναίκες έπεσαν θύματα διπλής δολοφονίας, κάτι που είναι το πιθανότερο ενδεχόμενο.

Πάντως, προς το παρόν, η Αστυνομία βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να μην μπορεί να διερευνήσει υπόθεση φόνων από τη στιγμή που δεν έχουν βρεθεί θύματα, παρά το γεγονός ότι θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι οι ελλείπουσες έχουν δολοφονηθεί.

Όπως προαναφέραμε, κλειδί μπορεί ν’ αποδειχθούν τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα και συγκεκριμένα οι τηλεφωνικές κλήσεις αμέσως πριν και αμέσως μετά τη 17η Νοεμβρίου που είναι η μέρα εξαφάνισης της 33χρονης και της 43χρονης.

Η Αστυνομία είναι σχεδόν σίγουρη ότι οι δύο γυναίκες από τη Ρωσία έπεσαν θύματα εγκληματικής ενέργειας, κυρίως μετά τον εντοπισμό κηλίδων αίματος στο εξοχικό και στον εκσκαφέα και επιχειρεί μεταξύ άλλων να ταυτοποιήσει το αίμα με τη μία από τις κοπέλες σε μια προσπάθεια ν’ ανοίξει οποιοδήποτε παράθυρο που θα οδηγήσει στην εξιχνίαση αυτής της υπόθεσης.

πηγή: διάλογος