Ε΄ Παγκύπριο Μαθητικό Συνέδριο για το Περιβάλλον και την Αειφορία – Εκπαιδεύοντας Περιβαλλοντικούς Πολίτες στην εποχή της κλιματικής αλλαγής

Το Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης (ΚΥΚΠΕΕ) της Ιερής Μητρόπολης Λεμεσού σε συνεργασία με τα συντονιστικά σχολεία, το Λύκειο Αγίας Φυλάξεως Λεμεσού και το Γυμνάσιο Επισκοπής Λεμεσού, σας προσκαλούν στο Ε΄ Παγκύπριο Μαθητικό Συνέδριο για το Περιβάλλον και την Αειφορία.

 Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Απριλίου 2024 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Ιερής Μητρόπολης Λεμεσού, γωνία Ελλάδος και Ενώσεως, 3041 Λεμεσός, 9:00 – 13:00.

 Το Συνέδριο, μεταξύ άλλων, επιδιώκει να προωθήσει τον στόχο του ΥΠΑΝ για τη Σχολική Χρονιά 2023-2024 «Περιβαλλοντική εκπαίδευση, με έμφαση στην ευαισθητοποίηση για την κλιματική κρίση και τις συνέπειές της». Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας και της Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Στο Συνέδριο, 30 μαθητικές ομάδες Γυμνασίων και Λυκείων από όλη την Κύπρο, θα παρουσιάσουν τις περιβαλλοντικές εργασίες που σχεδίασαν και εκπόνησαν κατά τη Σχολική Χρονιά 2023-2024 υπό μορφή Αφίσας και 10 από αυτές θα κάνουν και προφορική παρουσίαση. Αναμένεται να συμμετέχουν πέραν των 200 μαθητών και 60 εκπαιδευτικών.

Στο Συνέδριο θα υπάρχει, επίσης, μουσικό ένθετο από το Λύκειο Αγίας Φυλάξεως και θεατρικό δρώμενο από το Ειδικό Σχολείο Απ. Λουκάς. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Δρ Κώστας Καδής.

Οι συμμετέχοντες θα αξιολογήσουν τις εργασίες. Θα δοθούν Α΄, Β΄ και Γ΄ Βραβείο για την Καλύτερη Αφίσα καθώς και Α΄, Β΄ και Γ΄ Βραβείο για την Καλύτερη Παρουσίαση στο Συνέδριο, σε επίπεδο Γυμνασίων και σε επίπεδο Λυκείων.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τους Συντονιστές του Συνεδρίου