“Έμπλεος αντιφάσεων χύνει κροκοδείλια ο Αναστασιάδης”

 

Έμπλεος αντιφάσεων, ασυνέπειας και υποκρισίας είναι ο κ. Αναστασιάδης όταν με αφορμή την έλευση της Τρόικας, χύνει κροκοδείλια δάκρυα για τους εργαζόμενους, την ώρα που ο ίδιος και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του κόμματος του επιχειρούν μάταια να απαλλάξουν από ευθύνες τις διοικήσεις των τραπεζών και τον τέως Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ.

Πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ προς στιγμής ξέχασε ότι δεσμεύτηκε δημόσια να μην ασκεί κριτική, ούτε και να απαντά στην κριτική που του γίνεται, αλλά να καταθέτει μόνο προτάσεις».

Ο κ. Λουκαϊδης είπε ότι λυπάται που το κόμμα του αναγκάζεται να χρησιμοποιήσει αυτό το ύφος, «αλλά δεν προλαβαίνουμε πλέον να παρακολουθούμε τις αντιφάσεις και την ασυνέπεια του κ. Αναστασιάδη και του κόμματος του», προσθέτοντας ότι «λέμε ότι πρέπει να του ξέφυγε, γιατί ως γνωστό ο κ. Αναστασιάδης ως ‘τέρας’ συνέπειας, σταθερότητας και αξιοπιστίας που είναι, ποτέ μα ποτέ δεν υποπίπτει σε αντιφάσεις, μεταλλάξεις και μεταμορφώσεις για να εξυπηρετήσει προσωπικά και κομματικά συμφέροντα και σκοπιμότητες. Ούτε φυσικά, το κόμμα του».

«Έμπλεος αντιφάσεων, ασυνέπειας και υποκρισίας είναι επίσης ο κ. Αναστασιάδης όταν με αφορμή την έλευση της Τρόικας, χύνει κροκοδείλια δάκρυα για τους εργαζόμενους», είπε ο κ. Λουκαϊδης προσθέτοντας πως «είναι αλήθεια ότι είναι η Κυβέρνηση Χριστόφια που προσκάλεσε την Τρόικα» συμπληρώνοντας ότι «δεν είχε εναλλακτική επιλογή».

Ακολούθως, παρατηρώντας ότι «άλλοι είναι που προσκάλεσαν και άλλοι είναι που προκάλεσαν και άλλοι είναι εκείνοι που επιχαίρουν για την εδώ παρουσία της Τρόικας», ανέφερε ότι την Τρόικα στην Κύπρο έφερε η  βαθιά κρίση του τραπεζικού μας συστήματος όσο κι αν οι κ. Αναστασιάδης, Αβέρωφ Νεοφύτου και οι νεοφιλελεύθεροι συνοδοιπόροι τους προσπαθούν μάταια να απαλλάξουν από ευθύνες τις διοικήσεις των τραπεζών και τον τέως Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας.

Σύμφωνα με τον κ. Λουκαϊδη «ο ΔΗΣΥ, ο κ. Αναστασιάδης, ο κ. Νεοφύτου και οι νεοφιλελεύθεροι συνοδοιπόροι τους που επιχαίρουν για την παρουσία της Τρόικας στο νησί, αφού θεωρούν ότι αυτή η εξέλιξη τους βολεύει διπλά».

Εξήγησε ότι αναμένουν, πρώτο, ότι η Τρόικα θα επιβάλει τα νεοφιλελεύθερα, αντιλαϊκά μέτρα, που εδώ και χρόνια οι ίδιοι ήθελαν να επιβάλουν στους εργαζόμενους και δεύτερο γιατί θεωρούν ότι μπορούν να επιχειρήσουν να μεταφέρουν την ευθύνη στους ώμους της Κυβέρνησης για την επιβολή ανάλογων μέτρων».

Σχολιάζοντας την έκκληση για συλλογικότητα που απηύθυνε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, ο κ. Λουκαϊδης ανάφερε πως πέραν του γεγονότος ότι η Κυβέρνηση δεσμεύτηκε να συγκαλέσει Συμβούλιο Αρχηγών, το ζήτημα είναι πρωτίστως θέμα ουσίας και όχι διαδικασίας.

Ο κ. Λουκαϊδης είπε στη συνέχεια ότι μετά την αναγκαστική προσφυγή στο μηχανισμό, το μόνο πράγμα για το οποίο ο κ. Αναστασιάδης δημόσια εξέφραζε ανησυχίες ήταν η διατήρηση του χαμηλού εταιρικού φορολογικού συντελεστή, προσθέτοντας ότι «προφανώς ούτε η ΑΤΑ, ούτε ο 13ος μισθός και γενικά οι μισθοί των εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, ούτε οι συντάξεις, ούτε η προστασία των κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών ανησυχούσαν τον κ. Αναστασιάδη».

«Δεν τον ανησυχούσαν γιατί  πολύ απλά είναι και στο δικό του στόχαστρο», συμπλήρωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ.

Επειδή όπως είπαμε και στην αρχή ο κ. Αναστασιάδης είναι ‘τέρας συνέπειας’ του υπενθυμίζουμε τη δήλωση του ημερομηνίας 26 Ιουλίου 2012, στην οποία είπε ότι η αποκλειστική ευθύνη της διαπραγμάτευσης ανήκει, ως είναι φυσικό, στην Κυβέρνηση, η οποία υπέβαλε και την αίτηση για ένταξη της Κύπρου στο μηχανισμό στήριξης, δήλωσε.

Διερωτώμενος τι εννοεί άραγε με αυτή του τη δήλωση ο κ. Αναστασιάδης και ποια έννοια απομένει στη συλλογικότητα αν ισχύει αυτή του η προηγούμενη δήλωση και όχι η σημερινή η οποία κινείται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση, ο κ. Λουκαϊδης είπε πως αναφύεται το ερώτημα μήπως «όταν συναντάται με τους Τροϊκανούς ο κ. Αναστασιάδης, τους παραπέμπει στην Κυβέρνηση» και τι είπαν ο κ. Νεοφύτου και ο κ. Αναστασιάδης στους Τροϊκανούς όταν συναντήθηκαν μαζί τους.

Διερωτήθηκε εάν ο Πρόεδρος και Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ζήτησαν από τους Τροϊκανούς να μην επιβάλουν κατάργηση της ΑΤΑ, να μην ιδιωτικοποιήσουν τα μεγάλα κέρδη των ημικρατικών οργανισμών την ώρα που αναγκαζόμαστε να κοινωνικοποιήσουμε τις τεράστιες ζημιές των ιδιωτικών τραπεζών και τους κάλεσε να απαντήσουν αυτά τα ερωτήματα στο κυπριακό λαό», επειδή όπως είπε με διάφορες εν αμαρτίαις προφάσεις να αποφύγουν τεχνηέντως πάλι να απαντήσουν στο ΑΚΕΛ.