ΕΔΕΚ: Συνεχίζει τις προσπάθειες στον ενδιάμεσο χώρο

Το Πολιτικό Γραφείο του Κ.Σ. ΕΔΕΚ εκφράζει λύπη για τη μη τελεσφόρηση της πρωτοβουλίας του Κινήματος για συνεργασία του ενδιάμεσου χώρου και εξουσιοδοτεί τον Πρόεδρο του να συνεχίσει την προσπάθεια για να κατατεθεί μια υποψηφιότητα από τον ενδιάμεσο χώρο που θα εκφράσει το αίτημα για μια εναλλακτική πρόταση εξουσίας.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της ΕΔΕΚ, το Πολιτικό Γραφείο του Κινήματος συνήλθε χθες σε τακτική συνεδρία και ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του Κινήματος «για την ανεπιτυχή κατάληξη των διαβουλεύσεων για συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων στον ενδιάμεσο χώρο για τις Προεδρικές Εκλογές του Φεβρουαρίου του 2013».

Το Πολιτικό Γραφείο, αναφέρει η ανακοίνωση, «υπογραμμίζει με έμφαση ότι το Κ.Σ. ΕΔΕΚ κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια με ειλικρινή πολιτική βούληση για την επίτευξη μιας συνεργασίας που θα αποτελούσε μια εναλλακτική πρόταση εξουσίας μακριά από οποιαδήποτε υστεροβουλία, φιλοδοξία και κομματικά ελατήρια η σκοπιμότητες».

Το Πολιτικό Γραφείο, προσθέτει, «εκφράζει λύπη γιατί διαφορές σε θέματα αρχών για το χαρακτήρα της υποψηφιότητας και τη διαδικασία επιλογής αλλά και συνεχής εισαγωγή νέων όρων και προϋποθέσεων για το πρόσωπο του υποψηφίου δεν επέτρεψαν τη θετική κατάληξη».

«Η μη τελεσφόρηση της πρωτοβουλίας του Κ.Σ. ΕΔΕΚ για συνεργασία του ενδιάμεσου χώρου δεν μας αποπροσανατολίζει από τον στόχο διατύπωσης μιας εναλλακτικής πρότασης εξουσίας. Με την μεγαλύτερη δυνατή συμπόρευση στον ενδιάμεσο χώρο. Με βάση την προγραμματική διακήρυξη στην οποία είχαμε καταλήξει», όπως αναφέρεται.

«Για μας», σημειώνεται, «οι αρχές και οι αξίες αυτής της διακήρυξης είναι αδιαπραγμάτευτες. Δεν μας αφορά και δεν μας ενδιαφέρει οποιαδήποτε λογική έκπτωσης από τις αρχές αυτές. Μας αφορά και μας ενδιαφέρει μια σαφής και ξεκάθαρη πρόταση διακυβέρνησης, χωρίς συμβιβασμούς και χωρίς υποχωρήσεις σε όσα πιστεύουμε».

Το Πολιτικό Γραφείο, συνεχίζει η ανακοίνωση, «εξουσιοδοτεί τον Πρόεδρο του Κινήματος να συνεχίσει την προσπάθεια για να κατατεθεί μια υποψηφιότητα από τον ενδιάμεσο χώρο που θα εκφράσει το αίτημα για μια εναλλακτική πρόταση εξουσίας».

«Για μια καινούργια εθνική στρατηγική στο Κυπριακό και μια διαφορετική διακυβέρνηση ενώ θα απαντά και στο αίτημα της κοινωνίας για θεμελιακές αλλαγές στο κράτος, την οικονομία και τους θεσμούς», προσθέτει.

Το Πολιτικό Γραφείο, καταλήγει η ανακοίνωση, «αποφάσισε την πραγματοποίηση Επαρχιακών Διασκέψεων του Κ.Σ. ΕΔΕΚ για ενημέρωση και συζήτηση και στη συνέχεια σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής».