ΕΔΡΑΣΑΝ ΓΡΗΓΟΡΑ οι ΛΗΣΤΕΣ, αγορασμένο από Ρώσο υπήκοο το υποστατικό, Ελληνοκύπριος ο ένας που τραυμάτισαν

Καταιγιστικές οι εξελίξεις στην γκακστερική υπόθεση ληστείας/Μίλησαν στα ρωσικά οι δράστες/Πληροφορίες για περισσότερες από 20 χιλιάδες ευρώ η λεία των δραστών

Σύσκεψη στην ΑΔΕ Λεμεσού παρουσία του Αρχηγού για την πρωτοφανή και πολύ σοβαρή υπόθεση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης με την παρουσία του Αρχηγού Αστυνομίας κυρίου Στέλιου Παπαθεοδώρου και του Βοηθού Αρχηγού Ιωάννη Γεωργίου.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η ενίσχυση της ανακριτικής ομάδας που έχει συσταθεί στο ΤΑΕ Λεμεσού για διερεύνηση της υπόθεσης και με μέλη από το Αρχηγείο.

Ενήμερος για την ληστεία και ο Υπουργός Δικαιοσύνης κύριος Μάριος Χαρτσιώτης.

Σε δηλώσεις του ο Αστυνομικός Διευθυντής Λεμεσού, κύριος Ανδρέας Αγγελίδης ανέφερε πως για την υπόθεση συστάθηκε ανακριτική ομάδα, ενώ τόνισε πως είναι ευθύνη του υπεύθυνου του υποστατικού να δοθεί έγκαιρα ο κατάλογος των συμμετεχόντων για σχετικές εξετάσεις.

Σε άλλες δηλώσεις του ανέφερε πως πρόκειται για ιδιωτική εκδήλωση με την παρουσία 30 προσώπων.

Επισήμανε οτι είναι μια συγκεκριμένη υπόθεση ληστείας με τα δεδομένα που υπάρχουν.

Οι έρευνες των αρχών, σημείωσε, πως προχωρούν τάχιστα.

Υπενθυμίζεται, ότι σκηνές τρόμου έζησαν χθες θαμώνες σε πάρτι στην περιοχή του Αγίου Αλαμάνου στη Λεμεσό και συγκεκριμένα σε χώρο που ενοικιάζεται πλέον, για ιδιωτικά πάρτι (πριν λειτουργούσε ως ταβέρνα) .

Τέσσερις Κουκουλοφόροι μπούκαραν στο πάρτι έριξαν προειδοποιητικούς πυροβολισμούς, έδεσαν τους θαμώνες με καλώδια με τους πλείστους να είναι Ρώσσοι, τους έκλεψαν και μάλιστα δυο από τους θαμώνες αντέδρασαν, με τους δράστες να τους χτυπάνε και να τραυματίζονται.

Τα δυο πρόσωπα ο οποίος μάλιστα ο ένας είναι Ελληνοκύπριος, μεταφέρθηκαν με τραύματα στο νοσοκομείο σε μύτη και σε κεφάλι.

Οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν έχοντας στην κατοχή τους κλοπιμαία αξίας περίπου 20.000 ευρώ, από κινητά, ρολόγια, χρήματα, κλειδιά οχημάτων και χρυσαφικά.

Πάντως ένας από τους θαμώνες κατάφερε να τους ακολουθήσει όπου εντόπισε και μέρος των κλοπιμαίων.

Οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως οι αρχές εκτιμούν πως οι δράστες έφυγαν με περισσότερα από 20.000 ευρώ, αφού μόνο τα ρολόγια που κλάπηκαν ήταν δεκάδων χιλιάδων ευρώ το καθένα. Σημειώνεται επίσης πως, οι ανακριτές και σύμφωνα με τα στοιχεία εκεί το τελευταίο διάστημα στηνόταν τουρνουά πόκερ με πολλά λεφτά.

Οι έρευνες των αρχών συνεχίζονται εντατικά και αναμένονται και άλλες καταθέσεις και από τα 30 πρόσωπα που βρίσκονταν εντός του υποστατικού.

 

ΜΧ