“Έφυγε” ο Κρις Λαζαρή

{loadposition ba_textlink}

Πέθανε στο σπίτι του στις 2:30 τα ξημερώματα, ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Κρις Λαζαρή. Αιτία θανάτου του 69χρονου επιχειρηματία ήταν πόνοι στο στήθος.

Τον τελευταίο καιρό ταλαιπωρούνταν από προβλήματα υγείας, το σπίτι του στο Λονδίνο ήταν στο Bishop’s Avenue, έναν από τους ακριβότερους δρόμους του Λονδίνου.

Αφήνει πίσω του τη σύζυγό του Μαίρη, δύο γιους και 8 εγγόνια.

Τα γραφεία του στο Λονδίνο σήμερα είναι κλειστά.

Σε αποκλειστική συνέντευξη στην εφημερίδα 24 στις 28/12/2014 ο δισεκατομμυριούχος συμπατριώτης μας, ευεργέτης, οικογενειάρχης και πάνω από όλα άνθρωπος Χρίστος Λαζαρής, που έφυγε από το χωριό του τη Δορά της Λεμεσού με πέντε λίρες στην τσέπη στα 16 του (τη δεκαετία του ’70 ) εντυπωσίασε με αυτά που είχε να πει.

Κυβέρνηση Αναστασιάδη

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου της εφημερίδας «24» Δήμητρας Μολυβά για το ποια είναι η άποψή του για την κυπριακή οικονομία ανάφερε ότι βλέπει με ικανοποίηση ότι η σημερινή κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη εφαρμόζει και ακολουθεί μια σοβαρή υπεύθυνη και αξιόπιστη πολιτική η οποία άρχισε ήδη να αποδίδει καρπούς. Συνεχίζοντας είπε ότι «ο λαός της Κύπρου θα πρέπει για μια ακόμη φορά να παλέψει ενωμένος και να συσπειρωθεί γύρω από την κυβέρνηση για να ξεπεραστεί και αυτή η κρίση. Η οικονομία της Κύπρου είναι συγκριτικά μια μικρή οικονομία που μπορεί εύκολο να ανακάμψει. Θα χρειαστούν όμως θυσίες».

Εκποιήσεις

Για τον νόμο για τις εκποιήσεις μας ανάφερε ότι «φανταστήκατε ποτέ αν έλεγα στους τραπεζίτες μου δανείστε με δέκα εκατομμύρια να αγοράσω ένα ακίνητο, αλλά αν στο μέλλον δεν μπορώ να αποπληρώσω το δάνειο μου δεν θα έχετε το δικαίωμα να μου το εκποιήσετε;. Το δικαίωμα των τραπεζών να μπορούν να εκποιήσουν ενυπόθηκα ακίνητα σε περίπτωση μη αποπληρωμής του σχετικού δανείου είναι βασικός κανόνας των οικονομικών».

Ευθύνες σε Χριστόφια

Για το τι φταίει για την κατάντια της κυπριακής οικονομίας ο κ. Λαζαρή ανάφερε ότι «η ευθύνη είναι ίσως διαχρονική γιατί λίγο- πολύ όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις ανέχθηκαν και συντήρησαν ένα σάπιο καθεστώς είτε αυτό λέγεται τραπεζικό σύστημα ή δημόσια υπηρεσία ή ακόμα ημικρατικοί οργανισμοί. Τα θεμέλια έτριζαν από καιρό, αλλά κανείς δεν τα αφουγκράστηκε. Την περισσότερη όμως ευθύνη ίσως φέρει η προηγούμενη κυβέρνηση, γιατί όταν το οικονομικό οικοδόμημα της Κύπρου, εμφανώς, άρχισε να καταρρέει αρνήθηκαν να δράσουν έγκαιρα με αποτέλεσμα την ολοκληρωτική πλέον κατάρρευση».

Διαβάστε επίσης: Πέντε Κύπριοι δισεκατομμυριούχοι στη λίστα του Forbesέντε Κύπριοι δισεκατομμυριούχοι στη λίστα του Forbes