Έγραψε ιστορία η Πάφος FC, νίκησε την Ομόνοια και προκρίθηκε στους “16” του Conference League!

ΙΣΤΟΡΙΑ έγραψε η Πάφος. Στον Κυπριακό «εμφύλιο» κόντρα στην Ομόνοια, ήταν η ομάδα που χαμογέλασε στο τέλος των διπλών αναμετρήσεων παίρνοντας πανηγυρική πρόκριση για τους «16» του Κόνφερενς Λιγκ στην παρθενική της παρουσία στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η ομάδα του Καρσέδο στον επαναληπτικό αγώνα που έγινε στο «Άλφαμεγα» κέρδισε την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου με 2-1 και σε συνδυασμό με την ισοπαλία (1-1) του ΓΣΠ πήρε την ιστορική πρόκριση.

Η Πάφος η οποία έκανε ότι ήθελε την Ομόνοια στο πρώτο μέρος άνοιξε το σκορ με έναν πρώην Ομονοιάτη τον Μπρούνο στο 28’.

Οι πράσινοι κατάφεραν στο β’ μέρος με τον Γιόβετιτς να ισοφαρίζει σε 1-1 στο 60ο λεπτό, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Σίλβα πέτυχε το 2-1 το οποίο ήταν αρκετό για την Πάφο να πάρει την πρόκριση για τους «16» της διοργάνωσης.

 

Πάφος FC: Ίβουσιτς, Κορέια (69′ Όρσιτς), Λουκάσεν, Γκολντάρ, Σίλβα (83′ Σέμα), Τάνκοβιτς, Σούνιτς, Πέπε, Μπρούνο (69′ Σαρλίγια), Ντράγκομιρ, Ζάιρο (73′ Άντερσον)

Ομόνοια: Φαμπιάνο, Χαμάς, Παναγιώτου, Κουλιμπαλί, Ντιονκού, Σεμέδο, Γιόβετιτς, Μάριτς (75′ Αλιούμ), Εράκοβιτς, Λοϊζου (75′ Στεπίνσκι), Κακουλής.

Σκόρερ: 28′ Μπρούνο, 68′ Σίλβα / 60′ Γιόβετιτς

Κίτρινες: Τράγκομιρ / Γιοβετιτς, Κουλιμπαλί

Αποβολές: -/-