Εκλογές στην Ελλάδα: Έτσι ψήφισαν οι Ελλαδίτες στην Κύπρο

Πρωτιά στη Νέα Δημοκρατία έδωσε και η κάλπη της Κύπρου που στήθηκε το Σάββατο για τις εκλογές της Ελλάδας, με τους Ελλαδίτες ψηφοφόρους να δίνουν στο κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη το ποσοστό του 45,98%.

6

Δεύτερο στη σειρά έρχεται το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 13, 58%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 9,18% και το ΠΑΣΟΚ με 7,28%. Ανάμεσα στα ψηφοδέλτια υπήρχαν επίσης 15 λευκά ενώ εφτά ψηφοδέλτια κρίθηκαν άκυρα.

6

7

Τα τελικά αποτελέσματα σε όλη την Ελληνική επικράτεια

Λίγο μετά τις 08:00 το πρωί της Δευτέρας, και με την ενσωμάτωση των ψήφων να έχει φτάσει στο 99,59%, διαφαίνεται πλέον ξεκάθαρα η σαρωτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας επί του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά άνω των 20 ποσοστιαίων μονάδων.  Σήμερα, αναμένεται να ξεκινήσει ο κύκλος των διερευνητικών εντολών, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να λαμβάνει την πρώτη εντολή από την πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με όσα έχουν ειπωθεί από τους πολιτικούς αρχηγούς, το προηγούμενο διάστημα, οι διερευνητικές επαφές αναμένεται να έχουν διαδικαστικό χαρακτήρα, πράγμα που σημαίνει πως η χώρα οδηγείται σε νέες εκλογές. Ο δεύτερος γύρος των εκλογών θα πραγματοποιηθεί με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής και όπως όλα δείχνουν είναι πιθανό να διεξαχθούν στις 25 Ιουνίου.

πηγή: alphanews.live