Εκπρόσωπος Γκουτέρες για Κυπριακό: Οικοδόμηση γεφυρών για το μέλλον – Mελετούμε τα επόμενα βήματα

Αναφορά στο Κυπριακό κατά την τακτική ενημέρωση των διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης του ΟΗΕ

Κατά τη χθεσινή (16.03.23) τακτική ενημέρωση των διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης του ΟΗΕ, ο Εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα κ. Stéphane Dujarric δήλωσε ότι η Βοηθός Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, αρμόδια για πολιτικά θέματα και την οικοδόμηση της ειρήνης, κα Rosemary DiCarlo, συνεχίζει την επίσκεψη της στην Κύπρο. Όπως ανέφερε, χθες επισκέφθηκε την ιστορική πόλη της Αμμοχώστου για να ενημερωθεί για το σημαντικό έργο για τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς που μοιράζονται όλοι οι Κύπριοι. Εξέφρασε τη βεβαιότητά της ότι τα επιτεύγματα σε αυτόν τον τομέα θα συμβάλουν στην οικοδόμηση γεφυρών στο μέλλον.

Η κα DiCarlo, πρόσθεσε, συναντήθηκε, επίσης, με εκπροσώπους της νεολαίας και τόνισε ότι οι φωνές των νέων γυναικών και ανδρών είναι ζωτικής σημασίας για μια βιώσιμη ειρηνική λύση στην Κύπρο και αλλού. Είπε, επίσης, ότι τα Ηνωμένα Έθνη θα συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για να φέρουν περισσότερους νέους στο τραπέζι.

Ο ανταποκριτής του OMEGA κ. Μιχάλης Ιγνατίου ρώτησε τον Εκπρόσωπο αν υπάρχει κάποια πιθανότητα για μια νέα πρωτοβουλία από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο και αν μπορεί να επιβεβαιώσει ότι ο κ. Guterres σκέφτεται μετά το ταξίδι της κας DiCarlo να ζητήσει από τον Πρόεδρο της Κύπρου και τον κ. Tatar να έρθουν στην Νέα Υόρκη. Ο κ. Dujarric στην απάντησή του τόνισε ότι αυτό που έχει σημασία για τον Γενικό Γραμματέα είναι να ενημερωθεί προσωπικά από την κα DiCarlo όταν επιστρέψει στη Νέα Υόρκη και τότε θα δει ποια θα είναι τα επόμενα βήματα.

πηγή: OMEGALIVE