Ελλάδα: Άνω κάτω ο πολιτικός κόσμος


 

Αντίστοιχη παρέμβαση έκανε και ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης, ο οποίος επίσης διέταξε έρευνα για τη διαρροή της λίστας και την αναζήτηση όσων ευθύνονται για αυτό. 

Ειδικότερα, ο κ. Τέντες, έδωσε που ζητά να διερευνηθούν ποινικές ευθύνες τόσο για υπαλλήλους του ΣΔΟΕ που συνδέονται με τη διαρροή, όσο και με εκπροσώπους του τύπου που δημοσιοποίησαν την επίμαχη λίστα, στη σχετική παραγγελία του προς την κ. Ράικου αναφέρει:

Την παρέμβαση της κυβέρνησης προκάλεσε η δημοσιοποίηση της λίστας του ΣΔΟΕ με τα 32 πολιτικά πρόσωπα που φέρονται να ελέγχονται. Σε ανακοίνωση του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου τονίζει ότι θα πρέπει τάχιστα η δικαιοσύνη να αποφανθεί ποια πολιτικά πρόσωπα θα παραπεμφθούν για παράνομο πλουτισμό, αλλά και ποια είναι θύματα κακόβουλων καταγγελιών.

Πάντως για το πρόσωπο των ημερών, τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μειμαράκη τα περιουσιακά στοιχεία εμφανίζονται να κινούνται Σε σταθερή ευθεία γραμμή καθώς από το 1989 έως και σήμερα δεν παρουσιάζουν εντυπωσιακές αποκλίσεις.  Συγκεκριμένα, τόσο η ακίνητη περιουσία (η όποιες μεταβολές οφείλονται σε κληρονομιά από τον πατέρα του) όσο και το χαρτοφυλάκιό του (μετοχές, ομόλογα κλπ) δεν αφήνουν υπόνοιες για περίεργο πλουτισμό. 

Επιπροσθέτως είναι ενδεικτικό ότι την επίμαχη περίοδο 2005 – 2008, κατά την οποία σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες ο κ. Μεϊμαράκης συμμετείχε σε ξέπλυμα «μαύρου χρήματος» ύψους 10 δις ευρώ  τα περιουσιακά του στοιχεία εμφανίζονται σταθερά. Ειδικότερα, πρόεδρος της Βουλής το 1989, όταν μπήκε στην πολιτική, δήλωνε σε καταθέσεις και μετοχές 5.743.868 δραχμέ, δηλαδή 16.856,5 ευρώ, ενώ στην τελευταία δήλωση το 2010, δήλωσε 290.018 ευρώ.