Ελληνική Τράπεζα: «Αγώνας» για μια Κύπρο προσβάσιμη από όλους

  • Βιωματικές δραστηριότητες στο πλαίσιο της καμπάνιας «Access City», στηρίζοντας το Evasma Foundation.

Στο πλευρό του Evasma Foundation παραμένει η Ελληνική Τράπεζα στηρίζοντας βιωματικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται, στο πλαίσιο του «Access City», με στόχο τη βελτίωση της προσβασιμότητας και την ένταξη των Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ) στην κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ζωή του τόπου.

Το Access City Festival Nicosia πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 21 Μαΐου από το Enavsma Foundation, σε συνεργασία με τον Δήμο Αγλαντζιάς, τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού και τα παραρτήματα του Round Table Cyprus στη Λευκωσία, και με Μέγα Χορηγό την Ελληνική Τράπεζα. Ο χώρος στάθμευσης έναντι της εκκλησίας του Αποστόλου Ανδρέα στην Αγλαντζιά μετατράπηκε σε ένα εργαστήρι βιωματικών δράσεων με παραθλήματα, street sports, μουσική και χορό προσελκύοντας πλήθος κόσμου που ήθελε να λάβει μέρος.

Η ποδηλατική βόλτα ήταν ανοικτή για το κοινό και σε αυτή συμμετείχαν  χειρήλατα και ΑμεΑ, ενώ αργότερα φιλοξενήθηκαν στον χώρο αθλήματα της τοξοβολίας και καλαθόσφαιρας σε τροχοκάθισμα. Με την υποστήριξη του σωματείου Τοξοβολίας 3Α, το κοινό είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τον τυφλό τοξοβόλο Χρίστο Μισό και τους ΑμεΑ τοξοβόλους, Μιχάλη και Κυριάκο Δημητρίου. Επίσης, με την υποστήριξη της Cyprus 3X3 και της ομάδας καλαθόσφαιρας σε τροχοκάθισμα Nicosia Team Rollers, οι παρευρισκόμενοι δοκίμασαν τις ικανότητες τους στην καλαθόσφαιρα σε τροχοκάθισμα, ενώ ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός «ΥΠΑΡΧΩ», πρόσφερε  βιωματικές δραστηριότητες στα αθλήματα του παρα-τένις, των ρίψεων ΑμεΑ κ.ά. Εκεί ήταν και η καινοτόμα διαδικτυακή πλατφόρμα Ablebook που παρέχει υπηρεσίες και πληροφορίες για άτομα με αναπηρίες.

Παρόμοιες δραστηριότητες διοργανώθηκαν και στο Access City Festival Paphos στις 6 και 7 Μαϊου σε συνεργασία με τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου, το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Δήμου Πάφου, τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού και το RT7, και με Μέγα Χορηγό την Ελληνική Τράπεζα.

Η Ελληνική Τράπεζα αναγνωρίζοντας το μερίδιο της ευθύνης που της αναλογεί απέναντι στην κοινωνία και στους νέους στηρίζει έμπρακτα από το 2019 το Ταμείο Υποτροφιών του Ομίλου Thanos Hotels & Resorts και του Round Table 7 Πάφου. Η συνεργασία των δύο οδήγησε στη σύσταση του νεοϊδρυθέντος ιδρύματος υποτροφιών «ENAVSMA», τις δράσεις του οποίου στηρίζει περήφανα η Ελληνική Τράπεζα καθώς οι νέοι και το μέλλον τους αποτελούν βασική προτεραιότητα στη στρατηγική της για θέματα Περιβάλλοντος, Κοινωνίας & Διακυβέρνησης (ESG), με στόχο να ενισχυθούν όσα περισσότερα παιδιά γίνεται και να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα.