Εμβολιάστηκαν 35,000 άτομα λέει ο «υπουργός υγείας» Αλί Πιλλί

Ο «υπουργός υγείας» Αλί Πιλλί σε δηλώσεις του είπε ότι εντός των προσεχών ημερών θα έρθουν και άλλα εμβόλια για τον Covid-19 από την Τουρκία στα κατεχόμενα και ανάφερε ότι μέχρι το τέλος Μαρτίου θα ολοκληρωθούν οι εμβολιασμοί.

Σύμφωνα με τον Πιλλί, σύμφωνα με το δημοσίευμα στην τουρκοκυπριακή «Ντιγιαλόγκ» 35,000 άτομα έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου μέχρι σήμερα και θα τους γίνει και η δεύτερη δόση. Είπε ότι η δεύτερη δόση των εμβολίων της Pfizer θα χορηγηθεί στις 8 Φεβρουαρίου και της Sinovac στις 12 Φεβρουαρίου.

Όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ο κ. Πιλλί διέψευσε ότι αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα τεστ PCR, και ανέφερε ότι διαθέτουν 75 χιλιάδες τεστ και πρόσθεσε ότι θα εισαγάγουν άλλες 100 χιλιάδες εντός των προσεχών ημερών.

Αναφερόμενος στην έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού, ο «υπουργός» σημείωσε ότι προσέλαβαν 260 άτομα κατά την περίοδο της πανδημίας και ότι τα 100 από αυτά τα άτομα ήταν νοσηλευτές, όμως συνεχίζουν τις προσπάθειες να προσλάβουν άλλους 100 νοσηλευτές.

Πηγή: ΚΥΠΕ