Ενοχλημένος ο Τατάρ με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη γιατί διέρρευσε την άτυπη συνάντηση με Γκουτέρες

Ανακοίνωση στην οποία επικρίνει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, εξέδωσε χθες βράδυ η λεγόμενη προεδρία των κατεχομένων, αναφορικά με την επιβεβαίωση του Προέδρου της Δημοκρατίας χθες από την Αθήνα για την άτυπη τριμερή συνάντηση ανάμεσα στον ίδιο, τον Τουρκοκύπριο Ηγέτη Ερσίν Τατάρ και τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες. Σύμφωνα με την ανακοίνωση η Ελίζαμπεθ Σπέχαρ ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ στην Κύπρο, είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικώς με τον Τ/κ Ηγέτη ώστε να διερευνήσει την πρόθεση των μερών για την τριμερή στην Νέα Υόρκη περί τα τέλη Σεπτεμβρίου και συγκεκριμένα του ανέφερε ως πιθανή ημερομηνία την 27η Σεπτεμβρίου.

Από την πλευρά του σύμφωνα με την ανακοίνωση της λεγόμενης προεδρίας, σημειώθηκε ότι ο Ερσίν Τατάρ ενημέρωσε την Σπεχάρ ότι θα μπορούσε να παρευρεθεί σε μια άτυπη τριμερή συνάντηση με τον Ελληνοκύπριο ηγέτη Νίκο Αναστασιάδη, εάν λάβει επίσημη πρόσκληση από τον Γενικό Γραμματέα, ωστόσο επέκρινε την Ελληνοκυπριακή Πλευρά και τον Πρόεδρο Αναστασιάδη πως διέρρευσαν στον Τύπο λεπτομέρειες χωρίς να υπάρχει ακόμη επίσημη πρόσκληση από πλευράς Ηνωμένων Εθνών.

«Η ελληνοκυπριακή ηγεσία έδειξε για άλλη μια φορά ότι η πραγματική του πρόθεση είναι να δημιουργήσει πολιτικούς ελιγμούς και εντυπώσεις, παραβιάζοντας την διπλωματική ηθική» αναφέρει η ανακοίνωση. Προστίθεται πως «σε περίπτωση επίσημης πρόσκλησης από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, ο «πρόεδρός» μας θα συμμετάσχει σε αυτήν την τριμερή άτυπη συνάντηση με καλή θέληση και εποικοδομητική στάση, παρουσιάζοντας το νέο μας όραμα και την πρόταση που θέσαμε στο τραπέζι της Γενεύης ως Τουρκοκυπριακή πλευρά για κυριαρχική ισότητα».

πηγή: ΠΟΛΙΤΗΣ