ΕΝΤΟΛΗ: Αγωγές κατά της Ελληνικής Τράπεζας

Εντολή στους δικηγόρους της να προχωρήσουν άμεσα με ποινικές αγωγές στη Διοίκηση της Ελληνικής Τράπεζας (Διοικητικό Συμβούλιο και Εκτελεστικούς Διευθυντές), έχει δώσει η ΕΤΥΚ σε συνεργασία με συναδέλφους της στην Τράπεζα.

Αυτό αναφέρει σε σημερινή εγκύκλιο της προς τα μέλη της στην Ελληνική Τράπεζα θέμα της καταπάτησης των συμφωνιών, όπως αναφέρει, από τη σημερινή Διοίκηση της Τράπεζας.

«Κατ’ αρχήν καταπατούν τις συμφωνίες και το Σύνταγμα (απόφαση Διοικητικού Δικαστηρίου) αφήνοντας μάλιστα αιχμές και για το ρόλο του Υπουργείου Εργασίας ότι δήθεν ευνοεί την ΕΤΥΚ», αναφέρει και προσθέτει ότι «έπρεπε να κάνει πολύ περισσότερα το Υπουργείο Εργασίας, αφού χωρίς κανένα ενδοιασμό διαπίστωσε ότι παραβιάζεται το Σύνταγμα και ως εκ τούτου  έπρεπε να κινήσει την ποινική διαδικασία».

Αναφέρει επίσης ότι, «ενώ η Διοίκηση της Τράπεζας ισχυρίζεται ότι έδωσε την ΄ετήσια΄ προσαύξηση με τον δικό της τρόπο (παράνομο έστω) δεν κάνει λόγο για τη μη παραχώρηση της ΑΤΑ που ανέρχεται σήμερα στο 1,5% του μισθού και φυσικά πρέπει να δοθεί σ’ όλο το προσωπικό από την 01/01/2019».

Στην εγκύκλιο της προς τα μέλη της στην Ελληνική Τράπεζα, η ΕΤΥΚ αναφέρει επίσης ότι «είναι λογικό η Διοίκηση της Τράπεζας να θέλει με κάθε τρόπο να περάσει τις απόψεις/επιθυμίες της και για το λόγο αυτό ωραιοποιεί/βελτιώνει την πρόταση της αφήνοντας στο σκοτάδι τη θέση ΄όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν …μπορεί να δοθεί αύξηση κατά την κρίση της Τράπεζας΄».

«Σήμερα είναι οι πλέον ευνοϊκές συνθήκες της Τράπεζας μετά τη δωροληψία από τη Σ. Κ. Τράπεζα και την ανακοίνωση των €300.000.000 κερδών», αναφέρει και προσθέτει  ότι «κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι έδωσε και τι θα δίνει στο μέλλον ως αυξήσεις (ετήσιες), αφού δεν κατέθεσε ούτε τους κανόνες ούτε τις διαδικασίες».

Επιπλέον, η ΕΤΥΚ αναφέρει ότι στην Τράπεζα σήμερα υπάρχουν περίπου 800 κενές θέσεις (πρώτης προαγωγής και αναβαθμίσεις) και άρα 800 συναδέλφους μπορεί η Τράπεζα να τους αμείψει προάγοντας τους και όμως δεν το κάνει διότι προτιμά την αυθαιρεσία και αδιαφάνεια», όπως αναφέρει η οργάνωση.

Αναφέρει επίσης ότι «οι υπάλληλοι της ΣΚ Τράπεζας καταλήγουν να είναι με σφραγίδα της Τράπεζας υπάλληλοι υποδεέστερης κατηγορίας».

Τέλος, η ΕΤΥΚ αναφέρει ότι «η εκμετάλλευση των εποχικών πρέπει να σταματήσει άμεσα και η Τράπεζα να μονιμοποιήσει όλους όσοι έχουν ήδη συμπληρώσει 12 μήνες υπηρεσίας».

(ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΗΦ)