Έντονα καιρικά φαινόμενα σε περιοχές της Κύπρου-Live η εξέλιξη της κακοκαιρίας

Έντονα καιρικά φαινόμενα καταγράφονται σε διάφορες περιοχές της Κύπρου από το μεσημέρι της Τετάρτης, ενώ σε ισχύ βρίσκεται κίτρινη προειδοποίηση.

Σύμφωνα με την προειδοποίηση, μεμονωμένες καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν κυρίως περιοχή του εσωτερικού και βόρεια.

Εξάλλου, η αστυνομία σε ανακοίνωση προειδοποιεί ότι «λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που παρατηρούνται σε διάφορες περιοχές της Λευκωσίας, προτρέπονται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλή ταχύτητα και να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από προπορευόμενα οχήματα».

Δείτε ζωντανά την εξέλιξη της κακοκαιρίας:

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, το απόγευμα νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά και στο βόρειο μισό του νησιού. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται αραιή σκόνη κατά διαστήματα, ενώ σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο αργότερα τοπικά, κυρίως στο εσωτερικό, αναμένεται να σχηματιστεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και γύρω στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ αργότερα τοπικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, και πιθανό σύντομη καταιγίδα στα ορεινά και στο εσωτερικό. Η θερμοκρασία θα ανέλθει, γύρω στους 28 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 26 στα παράλια και γύρω στους 18 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

πηγή: SIGMALIVE